• 28 Σεπτεμβρίου, 2021

Τι γράφουν τα “Νέα” για το σπίτι Τσίπρα στο Σούνιο- “Αυγή”: Ζήλεψαν τη δόξα του “Μακελειού”

 Τι γράφουν τα “Νέα” για το σπίτι Τσίπρα στο Σούνιο- “Αυγή”: Ζήλεψαν τη δόξα του “Μακελειού”

Τα “Νέα” κρατούν ψηλά την υπόθεση με την εξοχική κατοικία που νοικιάζει ο Αλέξης Τσίπρας στο Σούνιο τροφοδοτώντας την αντιπαράθεση εκ μέρους της Ν.Δ, η οποία, ως γνωστόν, εξέδωσε και επίσημη ανακοίνωση. Από την άλλη η “Αυγή” κάνει λόγο για αθλιότητες και παραθέτει τα δικά της στοιχεία.

Γράφει, λοιπόν, σήμερα ο Γ. Παπαχρήστος στη στήλη του:

Λοιπόν, για να τελειώνουμε με όλο αυτό: το σπίτι ανήκε σε έναν κ. Περόνε, Ιταλό την καταγωγή, και ήταν σε κακή κατάσταση – σχεδόν ερειπωμένο. Παρ’ όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης του είχε αποτιμήσει την αξία του στο 1,2 εκατομμύρια ευρώ. Τόσο το είχε αξιολογήσει, τόσο ζητούσε για να το πουλήσει. Είχε αναρτήσει σχετική αγγελία στο ειδικό site spiti360.gr. Η αγγελία είχε λάβει αριθμό 598423, και σε αυτήν αναφερόταν ότι πρόκειται για μια κατοικία 120 τ.μ., σε οικόπεδο 1.000 τ.μ. με δύο επίπεδα, 8 δωμάτια, 4 κρεβατοκάμαρες, δύο μπάνια, δύο WC, μία κουζίνα. Η κατοικία φέρει ημερομηνία κατασκευής το 1980, αλλά η οικογένεια Τσίπρα φέρεται να δαπάνησε περί το 1 εκατομμύριο ευρώ για να το ανακατασκευάσει. Ως θέα αναφέρει – η αγγελία – τη θάλασσα, περικλείεται από πλήθος αιωνόβιων πεύκων, και η απόσταση της κατοικίας από τη θάλασσα ορίζεται σε… 5 μέτρα!

Η ανακαίνιση διήρκεσε περί τους έξι με οκτώ μήνες (μόλις προ διμήνου εγκαταστάθηκε η οικογένεια Τσίπρα, όπου και διαμένει πλέον σχεδόν μόνιμα, εκμεταλλευόμενη το lockdown στα σχολεία). Και προξενητής, «μεσίτης» μεταξύ του κ. Τσίπρα και του ιδιοκτήτη, φέρεται ότι ήταν δήμαρχος της περιοχής, προσκείμενος στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η εκδοχή που δίνεται τώρα από πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ότι ο κ. Τσίπρας ανέλαβε το κόστος της ανακαίνισης του κτιρίου με αντάλλαγμα τη σοβαρή μείωση του ενοικίου. Γίνεται δε λόγος για μακροχρόνια μίσθωση δεκαετούς διάρκειας. Και πως το κόστος της ανακαίνισης – λόγω και της ειδικότητας του κ. Τσίπρα ως πολιτικού μηχανικού που «γνωρίζει από οικοδομές» – δεν υπερέβη τις 40.000 ευρώ…

Ζανέτ Τσίπρα για το σπίτι στα Λεγραινά: “Λένε ψέματα, ο Αλέξης θα απαντήσει όποτε και όπου θέλει”- “Στο Πόθεν Έσχες δεν εμφανίζονται μισθώσεις”

(Έχω πολλά και διάφορα που μου… χορήγησαν κάτοικοι της περιοχής αναφορικά με το σπίτι αυτό. Όπως το πώς ήταν, πώς έγινε και ποιος στην ουσία το ανακαίνισε. Δεν θα υπεισέλθω έτι περαιτέρω. Θα αναμένω κι εγώ, όπως και άλλοι, τις καθαρές εξηγήσεις του τέως πρωθυπουργού – επαναλαμβάνω, για να κλείσουν τα στόματα μερικών, ακόμη και εντός ΣΥΡΙΖΑ. Και θα του ευχηθώ από καρδιάς να μη βρεθεί κάποιος να αναφωνήσει ύστερα από καιρό ό,τι αναφώνησε και ο Βαγγέλης Γιαννόπουλος για την κατοικία του Ανδρέα στην Εκάλη – «ε, όχι και να πέσουμε για ένα κωλόσπιτο»…).

Η “απάντηση” της “Αυγής”

Ενόχληση και από στελέχη του κόμματος για την κατρακύλα με τα fake news και τις αθλιότητες κατά Τσίπρα
Το στραπατσάρισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πάρνηθα και η μισή συγγνώμη που υποχρεώθηκε να πει στους πολίτες μετά από οκτώ ημέρες, έχουν προκαλέσει delirium tremens στη Νέα Δημοκρατία που ξύνει τον πάτο του βαρελιού έχοντας καταπέσει σε επίπεδο «Μακελειού».

Η αγωνιώδης προσπάθεια της κυβέρνησης να αλλάξει την ατζέντα μια και η παραβίαση των υγειονομικών μέτρων από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Πάρνηθα απασχόλησαν και τον διεθνή Τύπου, έχει ξεπεράσει το επίπεδο της αθλιότητας.

Αρχικά υιοθέτησαν το ρεπορτάζ μούφα του Μακελειού ότι δήθεν ο Αλέξης Τσίπρας αγόρασε βίλα εκατομμυρίων στα Λεγραινά και μετακόμισε από την Κυψέλη.
Αφού έφαγαν κόκκινη κάρτα από την σαφέστατη απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ που κάλεσε τα στελέχη της ΝΔ να πάνε για «καφεδάκι και κουραμπιέδες» στο σπίτι του Αλέξη Τσίπρα στην Κυψέλη, συνεχίζουν με άλλες παραλλαγές.

Τώρα, διαρρέουν μέσω των πρόθυμων δημοσιογράφων από τα media που ευεργετήθηκαν πλουσιοπάροχα από τη λίστα Πέτσα, πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ναι μεν δεν έχει αγοράσει σπίτι στα Λεγραινά αλλά νοικιάζει και οφείλει να πει από ποιον και πόσο.

Η κατάντια της ΝΔ προβληματίζει στελέχη και βουλευτές του κόμματος, που σε κατ΄ιδίαν συζητήσεις κάνουν λόγο για κατρακύλα της κυβέρνησης και υπογραμμίζουν ότι επιλογές Μακελειού δεν τιμούν το κόμμα.

Το παλαιότερο δημοσίευμα του “Μακελειού” και η απάντηση(τότε) της “Αυγής”

Η φασιστική φυλλάδα και υπόνομος της δημοσιογραφίας «Μακελειό» δείχνει να εναρμονίζεται πλήρως με το κλίμα «λάσπη στον ανεμιστήρα» που ενθαρρύνεται από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ακόμα κι από τις Βρυξέλλες όπου βρισκόταν
Μάλλον τυχαίες θα είναι οι ταυτόχρονες επιθέσεις που δέχονται το τελευταίο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, οι οποίες βασίζονται άλλοτε σε κατασκευασμένες και πρακτόρικες μεθόδους κι άλλοτε σε ψευδείς ειδήσεις. Η φασιστική φυλλάδα και υπόνομος της δημοσιογραφίας «Μακελειό» δείχνει να εναρμονίζεται πλήρως με το κλίμα «λάσπη στον ανεμιστήρα» που ενθαρρύνεται από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ακόμα κι από τις Βρυξέλλες όπου βρισκόταν.

Το «Μακελειό» πριν από κάποια χρόνια είχε «ανακαλύψει» ότι ο Αλ. Τσίπρας είχε αγοράσει το σπίτι του στην Κυψέλη -στο οποίο μένει με ενοίκιο- σε πλειστηριασμό από επιχειρηματία που είχε αυτοκτονήσει από χρέη. Χθες προχώρησε σε ακόμα μία μεγάλη ανακάλυψη. Βγήκε με πρωτοσέλιδο την «είδηση» ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αγόρασε σπίτι αξίας 1.300.000 ευρώ από Ιταλό επιχειρηματία. Τι σημασία έχει που είναι γνωστό ότι εδώ και πέντε χρόνια ο Αλ. Τσίπρας νοικιάζει ένα σπίτι στο Σούνιο και μάλιστα φέτος όχι μόνο δεν αγόρασε αλλά και αποφάσισε να νοικιάσει μικρότερο από αυτό που νοίκιαζε τα προηγούμενα χρόνια; Καμία απολύτως. Λάσπη, λάσπη, στο τέλος κάτι θα μείνει.

Αν μη τι άλλο, είναι ενδιαφέρουσα η κατά καιρούς τυχαία συνύπαρξη «αποκαλύψεων» κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα από ετερόκλητα μέσα όταν ένας αρχηγός ή πρωθυπουργός της Ν.Δ. βρίσκεται σε δυσμενή θέση…

Ίσως το πρόβλημα τελικά να είναι ότι ο Αλ. Τσίπρας δεν έχει στην ιδιοκτησία του εξοχικό μεσοτοιχία με τον κ. Χριστοφοράκο, αλλά πληρώνει ενοίκιο. Αν είχε, στοιχηματίζουμε ότι θα πετούσαν μέχρι και drones για να το ανακαλύψουν…