• 9 Δεκεμβρίου, 2021

Τι δηλώνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Πασχόντων από συγγενείς καρδιοπάθειες για το “Αγία Σοφία”

 Τι δηλώνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Πασχόντων από συγγενείς καρδιοπάθειες για το “Αγία Σοφία”

Μεγάλη η ανησυχία που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των οικογενειών με παιδιά με συγγενείς καρδιοπάθειες μετά την αναστολή της λειτουργίας του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία».

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Πασχόντων από συγγενείς καρδιοπάθειες, στην προσπάθειά του να αναδείξει την σοβαρότητα του θέματος, κάνει δραματική έκκληση στον πρωθυπουργό και τον Υπουργό Υγείας να παρέμβουν άμεσα, με δεδομένο ότι ο κίνδυνος για τους ανήλικους ασθενείς αλλά και τα βρέφη είναι τεράστιος, αν ληφθεί υπόψιν ότι στο συγκεκριμένο τμήμα προσφεύγουν παιδιά από κατά κανόνα χαμηλές εισοδηματικά οικογένειες, οι οποίες δεν μπορούν να αναταποκριθούν στο κόστος μιας ιδιωτικής κλινικής.

Ο σύλλογος αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι λόγω του ιδιάζοντος καθεστώτος που ισχύει για το αντίστοιχο τμήμα στο Ωνάσειο, το παιδοκαρδιοχειρουργικό κέντρο του «Αγία Σοφία» αποτελεί ουσιαστικά την μόνη δημόσια δομή, η οποία αντιμετωπίζει περιπτώσεις παιδιών που πάσχουν από συγγενείς καρδιοπάθειες.

Η συστηματική υποβάθμισή του όμως, όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά, η έλλειψη προσωπικού αλλά και κατάλληλων χώρων, δημιουργούν τεράστια προβλήματα στην αποτελεσματική λειτουργία του.

Ο σύλλογος ζητά την άμεση και χωρίς χρονοτριβή επαναλειτουργία του Κέντρου και την εξεύρεση μόνιμης λύσης, ώστε να συνεχιστεί η σπουδαία προσφορά του Κέντρου κατά τα τελευταία 30 χρόνια.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι χθες εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Έλενα» πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το αναίτιο κλείσιμο του Κέντρου Μαστού που εξυπηρετούσε πάνω από 20.000 γυναίκες ετησίως.

Φ. Κούβελα: Ανάλγητη η πολιτική της κυβέρνησης σε βάρος της υγείας χιλιάδων γυναικών και παιδιών


Η κυβέρνηση δέσμια της ιδεοληψίας της, επέλεξε δύο τομείς της υγείας που αφορούν τις γυναίκες και τα παιδιά, ανέφερε η Φωτεινή Κούβελα, τέως γενική γραμματέας Ισότητας των Φύλων, ζητώντας ακόμα να αναβαθμιστεί και να λειτουργεί μόνιμα το Κέντρο Μαστού στο Νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου», καθώς και να συνεχίσει να λειτουργεί το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» και να αναβαθμιστούν όλες οι υπηρεσίες καθώς και οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι σε αυτό.

Ακόμα, ανέφερε:

«Με δεδομένο, ότι στις δημόσια νοσοκομεία και ειδικά στις συγκεκριμένες δομές, μπορούν και απευθύνονται κατά κύριο λόγο οι φτωχές και με χαμηλά εισοδήματα γυναίκες και οικογένειες, για τα παιδιά τους, δείχνει την αναλγησία της κυβέρνησης να πλήξει ουσιαστικά αυτές τις κατηγορίες πολιτών, αφήνοντας χωρίς καμιά βοήθεια τους ασθενείς, γυναίκες και παιδιά.

Χρειάστηκε η έντονη αντίδραση και οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων, ώστε η κυβέρνηση να αναγκαστεί χθες αργά το βράδυ (έγινε γνωστό μέσω του twitter του υπ. υγείας ) να πάρει πίσω την διακοπή λειτουργίας του Κέντρου Μαστού στο Νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου» ενώ παραμένει ακόμα σε αναστολή λειτουργίας το παιδοκαρδιοχειρουργικό στο «Αγία Σοφία».

Η κυβέρνηση καλό είναι, να αφήσει τις επικοινωνιακές της κορώνες κι αν πραγματικά ενδιαφέρεται να στηρίξει τις γυναίκες, την οικογένεια και τα παιδιά, πρέπει άμεσα να προχωρήσει σε μέτρα ουσιαστικής στήριξης αυτών των ομάδων, όταν μάλιστα βρίσκονται στη πιο δύσκολη στιγμή της ζωής τους που δοκιμάζεται η υγεία τους».