Τι απαντάει η κυβέρνηση στο αίτημα της αρχιεπισκοπής να ανοίξουν οι εκκλησίες (μετά τη “συναυλία” στο Μαξίμου)

 Τι απαντάει η κυβέρνηση στο αίτημα της αρχιεπισκοπής να ανοίξουν οι εκκλησίες (μετά τη “συναυλία” στο Μαξίμου)

Στο αίτημα της Αρχιεπισκοπής -μετά τον συνωστισμό με τη συναυλία έξω από το Μαξίμου παρουσία του πρωθυπουργού- να επαναλειτουργήσουν οι εκκλησίες υπό αυστηρούς όρους δημόσιας υγιεινής στις αρχές Μαΐου, κυβερνητικά στελέχη παραπέμπουν στο στρατηγικό σχέδιο εξόδου από την κρίση, το οποίο κατά πληροφορίες προβλέπει τη σταδιακή άρση των περιορισμών για τους χώρους θρησκευτικής λατρείας στη δεύτερη φάση του σχεδίου, ήτοι στα τέλη Μαΐου.

Τα ίδια πρόσωπα εξηγούν πως έως το τρίτο δεκαήμερο του Μαΐου δεν θα έχει αρθεί η απαγόρευση των συναθροίσεων για 10 άτομα και άνω. Κ

υβερνητικά στελέχη, τέλος, τονίζουν πως για κάθε ζήτημα, που αφορά στο σχέδιο σταδιακής χαλάρωσης το Μέγαρο Μάξιμου πειθαρχεί στις οδηγίες και τις συστάσεις των ειδικών, εξ ου και η προσαρμογή της λειτουργίας των Εκκλησιών στη νέα πραγματικότητα θα συνοδευθεί από την υποχρεωτική χρήση της προστατευτικής μάσκας.

Οι ιεράρχες, είναι ενοχλημένοι σφόδρα από την κινούμενη συναυλία που έγινε το Σάββατο από την ερμηνεύτρια Άλκηστη Πρωτοψάλτη, η οποία μάλιστα έφτασε μέχρι το Μαξίμου, όπου συναθροίστηκαν αρκετοί για να την παρακολουθήσουν. Αυτό συνέβη, όπως οι ίδιοι αναφέρουν, ενώ λίγες ημέρες πριν, δεν είχε γίνει δεκτή η περιφορά του Επιταφίου.

Παναγιώτης Δρίβας