• 19 Σεπτεμβρίου, 2021

Θρίλερ στην Τουρκία με τον πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος – Κρατείται στο αεροδρόμιο

 Θρίλερ στην Τουρκία με τον πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος – Κρατείται στο αεροδρόμιο

Στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, στην Τουρκία, κρατείται αυτήν την ώρα ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Γιώργος Βαρυθυμιάδης.

Σύμφωνα με την Παμποντιακή Ομοσπονδία, ο πρόεδρός της πραγματοποίησε το ταξίδι στην Τουρκία, καθώς θα παραστεί ως εκπρόσωπος του Ποντιακού Ελληνισμού, στην αυριανή Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στη Παναγία Σουμελά Τραπεζούντας.

Πώς αποτιμούν στην κυβέρνηση τη συνέντευξη Μητσοτάκη

Σε επικοινωνία που είχε το Thestival μαζί του, ο κ. Βαρυθυμιάδης σημείωσε: «Με έχουν στα κρατητήρια του αεροδρομίου. Δεν μου έχουν εξηγήσει τον λόγο, δεν ξέρω τι έχει γίνει».

Όπως αναφέρει η καταγγελία της Ομοσπονδίας, τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής αφέθηκαν ελεύθερα να συνεχίσουν το ταξίδι τους. Μεταξύ αυτών είναι και η πρόεδρος της Ε.Σ.Η.Ε.Α. Μαρία Αντωνιάδου.

Όπως τονίζει το pontosnews.gr, κ. Βαρυθυμιάδης βρίσκεται σε λίστα ανεπιθύμητων προσώπων των τουρκικών αρχών.

Το efxinospontos.gr υπογραμμίζει πως μόλις έφτασε ο κ. Βαρυθυμιάδης στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης οι Τούρκοι αστυνομικοί δεν τον άφησαν να περάσει στη χώρα και τον οδήγησαν σε ένα χώρο όπου του δήλωσαν πως δεν μπορεί να συνεχίσει το ταξίδι του. Του ζήτησαν να υπογράψει διάφορα έγγραφα και τον ενημέρωσαν πως θα του πάρουν και το κινητό τηλέφωνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του efxinospontos.gr, μετά από την παρέμβαση του επίτιμου προέδρου της ΠΟΕ Γιώργου Παρχαρίδη στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, οι τουρκικές αρχές, θα απελάσουν τον Γιώργο Βαρυθυμιάδη, εντός της ημέρας και αεροπορικώς με πτήση στις 7 το βράδυ της Παρασκευής 13 Αυγούστου 2021, ο οποίος θα επιστρέψει στο αεροδρόμιο της Αθήνας στην Ελλάδα.