Θρίλερ με την απαγωγή του 6χρονου: “Οι Ελληνικές Αρχές δεν έχουν αντιληφθεί τη μετάβαση του παιδιού στο εξωτερικό” – Ανακοίνωση της μητέρας

 Θρίλερ με την απαγωγή του 6χρονου: “Οι Ελληνικές Αρχές δεν έχουν αντιληφθεί τη μετάβαση του παιδιού στο εξωτερικό” – Ανακοίνωση της μητέρας

Συνεχίζεται το θρίλερ με την αρπαγή του 6χρονου από την Κηφισιά.

Με επιστολή τους, νωρίτερα σήμερα, οι δικηγόροι του πατέρα του 6χρονου ενημέρωσαν την πλευρά της μητέρας ότι το παιδί βρίσκεται ήδη στη Νορβηγία.

Σε ανακοίνωση της, η μητέρα του 6χρονου μέσω του δικηγόρου της, αμφισβητεί ότι ο γιος της βρίσκεται στο εξωτερικό δίχως να γίνει κάτι τέτοιο αντιληπτό από τις ελληνικές Αρχές, ενώ παράλληλα εξαπολύει κατηγορίες για μαφιόζικη επιχείρηση για την αρπαγή του Ράινερ, αφού όπως αναφέρει, ο πατέρας του δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο, λόγω των κινητικών του προβλημάτων.

Κηφισιά: Στη Νορβηγία ο μικρός Ράινερ – Τον έβγαλαν από τη χώρα με πλαστό διαβατήριο

Ολόκληρη ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου του κ.Οικονόμου, το οποίο εκπροσωπεί την Νίνα – Γκαμπριέλα Ετμεκτζόγλου

«Κατόπιν εντολής της κας Νίνα – Γκαμπριέλα Ετμεκτζόγλου – Τερζοπούλου γνωστοποιούμε τα κάτωθι:

Από το σύνολο των ανωτέρω – μετά λύπης και απογοήτευσης της εντολέος μας – προκύπτει ότι αν και ως μητέρα έχει δικαιωθεί πλήρως δικαστικά, τελέστηκε και ολοκληρώθηκε σε βάρος του Παιδιού της και της ιδίας πρωτοφανές έγκλημα.

Ο/Οι δράστες προσχεδιασμένα, διαθέτοντας ‘’ιδιόμορφους πόρους‘’, συντονισμό που δεν συνάδει με αυτόν του μέσου εγκληματία (αλλά προσιδιάζει σε αυτόν των μυστικών υπηρεσιών), με υψηλή κάλυψη, καταδρομικά, ακαριαία, ειρωνικά, καταπατώντας κάθε έννοια Διεθνούς Δικαίου και Δικαιωμάτων του Παιδιού, υποτιμώντας και χλευάζοντας την Ελληνική Δικαιοσύνη, περιγελώντας τις Ελληνικές Διωκτικές και Ελεγκτικές Αρχές, ισχυρίζονται πως βρίσκονται στην Νορβηγία (ισχυρισμός που χρειάζεται επιβεβαίωση και έλεγχο)!

Ουσιαστικά, στέλνουν και ένα σαφές μήνυμα (που κατά την άποψή της εντολέως μας δεν απευθύνεται μόνο στην ίδια, αλλά και στο σύνολο του Ελληνικού Κρατικού Μηχανισμού, της Ελληνικής Δικαιοσύνης και της Ελληνικής Κοινής Γνώμης): Η Ελλάδα αποτελεί Κράτος που  αδυνατεί να τηρήσει και να εφαρμόσει Νόμους, δεν σεβόμαστε τις δικαστικές αποφάσεις της, έχουμε αναφαίρετο δικαίωμα να εξετάζουμε τα ζητήματα μονομερώς, μπορούμε όποια στιγμή θέλουμε να εισέλθουμε στην Ελλάδα, να αφαιρέσουμε ένα παιδί, να το μεταφέρουμε στη Νορβηγία και – βέβαια – έχουμε τη δυνατότητα να σου αφαιρέσουμε την ιερή ιδιότητα του Γονέα, και αν τολμήσεις να μεταβείς στη Νορβηγία για να τη διεκδικήσεις απλώς θα φυλακιστείς !

Μέχρι σήμερα το πρωί οι Ελληνικές Αρχές δεν έχουν δείξει ότι έχουν αντιληφθεί τη μετάβαση του Παιδιού στο εξωτερικό.

Είναι απορίας άξιο τι περαιτέρω μέτρα θα λάβει η Ελληνική Πολιτεία, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το Υπουργείο Εξωτερικών, η Ελληνική Δικαιοσύνη, ο Συνήγορος του Παιδιού και οι λοιποί φορείς για να επαναπατριστεί ο Ράινερ (σε περίπτωση που βρίσκεται ήδη εκτός Ελλάδος).

Θα μείνουν άραγε σε στάση απόμακρη και θα αφήσουν το ζήτημα στη τύχη του να το διαχειριστεί κατά μόνας η μητέρα και χωρίς υποστήριξη, αντιμετωπίζοντας άνισα την θέση που επέβαλε ο πατέρας:

α) Στην Ελλάδα ο μικρός Ράινερ θα είχε και μητέρα και πατέρα (και σε κάθε περίπτωση ανεμπόδιστη επικοινωνία με τον πατέρα του),

β) στη Νορβηγία ο μικρός Ράινερ έχει μόνο πατέρα και καθίσταται αυτόματα και εν τοις πράγμασι ορφανός από μητέρα, η οποία έχει στην Νορβηγία απλώς τη τύχη φυλακισμένης.

Δύο διαφορετικές κουλτούρες σε σύγκρουση!

Η εντολέας μας επισημαίνει πως:

  1. Το άτομο που αφαίρεσε από την οικία του τον μικρό Ράινερ είχε μηδενικές πιθανότητες να είναι ο ίδιος ο πατέρας του (αφού τα κινητικά του  προβλήματα δεν του επιτρέπουν καταδρομική δράση),
  2. Η μίσθωση του οχήματος διαφυγής με χρήση των στοιχείων συγγενούς του πατέρα ήταν τόσο προκλητική που συνηγορούσε εξ αρχή στο ότι ο/οι δράστες είχαν μεθοδικά προσχεδιάσει και συντονίσει την άμεση διαφυγή τους στο εξωτερικό (οπότε δεν τους απασχολούσε η συσχέτισή τους με τον πατέρα του ανηλίκου),
  3. Θα λειτουργούσαν παντελώς αδίστακτα ακόμη και αν μες στην οικία – πέραν της ηλικιωμένης γιαγιάς – βρίσκονταν και άλλα άτομα διότι η αρπαγή του Παιδιού ήταν αυτοσκοπός,
  4. Είναι αυξημένες οι πιθανότητες να εμπλέκονται και ειδικά εκπαιδευμένα άτομα σε μεθόδους καταδρομικής απαγωγής ανθρώπων, κάλυψής τους, έκδοσης ταξιδιωτικών εγγράφων, εκπόνησης και εκτέλεσης σχεδίου διαφυγής (με περισσότερων του ενός πλάνου) κλπ
  1. Για τους ανωτέρω λόγους, προσπάθησε εξ αρχής να υποτονίσει την αντίληψη του πατέρα πως – πέραν των άλλων – πρόκειται για σύγκρουση δύο διαφορετικών δικαιϊκών συστημάτων που πάσει θυσία πρέπει να επικρατήσει το Νορβηγικό.
  2. Επιπροσθέτως, προσπάθησε να αποφύγει κάθε διαξιφισμό επί προσωπικού με τον πατέρα και το περιβάλλον του σε μία απέλπιδα προσπάθεια να επαναφέρει τους δράστες στη νομιμότητα
  3. Απέφυγε την εμφάνισή της στα μέσα για να μην οξύνει την αντιπαράθεση με τον πατέρα του παιδιού και στοχοποίησε τη δράση της στο να περιοριστούν οι δυνατότητες και πιθανότητες εξόδου του Παιδιού από την Ελλάδα».

«Ταξίδεψε με πλαστό διαβατήριο»

Όλα δείχνουν ωστόσο ότι ο ανήλικος ταξίδεψε για την Νορβηγία, με την πτήση των 6:20 το πρωί της Τετάρτης από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης προς Κοπεγχάγη.

Ωστόσο, στη λίστα των επιβατών που ερεύνησαν οι αστυνομικές αρχές δεν υπάρχει πουθενά το όνομα Ράινερ Τζέισον Πέτερσεν, καθώς το παιδί ταξίδεψε με το όνομα «Σβερινικολάι Γκούντμπρατσον». Να σημειωθεί ότι επειδή η πτήση είναι εντός Σένγκεν, δεν πραγματοποιούνται έλεγχοι στα ταξιδιωτικά έγγραφα από την αστυνομία, αλλά από τις αεροπορικές εταιρείες.

Έτσι, αυτό που ερευνάται είναι τα ταξιδιωτικά έγγραφα που χρησιμοποίησε ο πατέρας για να πετάξει μαζί με το γιο του, στην αρχή προς την Κοπεγχάγη και στη συνέχεια στη Νορβηγία.

Το διαβατήριο που έχει στην κατοχή της η μητέρα του 6χρονου αγοριού και παραμένει στο σπίτι στην Κηφισιά, από όπου άρπαξε ο πατέρας τον ανήλικο, είχε εκδοθεί από τις νορβηγικές αρχές στις 4 Οκτωβρίου του 2019 και είχε λήξει στις 4 Οκτωβρίου του 2021.https://www.megatv.com/embed/?p=2020673611

Στη Νορβηγία μέσω Θεσσαλονίκης

Την ίδια ώρα, απαντήσεις ψάχνει να βρει η οικογένεια του παιδιού στην Ελλάδα, που δεν μπορεί να καταλάβει πώς ο Νορβηγός πατέρας κατάφερε να διαφύγει με τον γιο του κάτω από τη μύτη των Αρχών.

«Υπήρχε μια πτήση στις 11 και κάτι. Να μάθουμε με ποια πτήση έφυγε το παιδί και πώς», λέει η θεία του 6χρονου.

Όπως όλα δείχνουν, ο Νορβηγός πατέρας με τον γιο του ταξίδεψαν για τη Δανία μέσω Θεσσαλονίκης με αεροπλάνο. Σύμφωνα με πληροφορίες του Live News, οι δυο τους επιβιβάστηκαν στην πτήση των 6.20 για Κοπεγχάγη και από εκεί με ανταπόκριση έφτασαν στο Όσλο της Νορβηγίας.

Τα ερωτήματα πληθαίνουν για το αν τελικά είχε φτάσει το σήμα αναζήτησης του παιδιού στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Kι αν ναι, γιατί τους επετράπη η επιβίβαση. αφού για να ταξιδέψει ένας ανήλικος χρειάζεται τη συναίνεση και τον δύο γονέων.

«Δυστυχώς, τα ελληνικά δικαστήρια δεν τήρησαν τη Σύμβαση της Χάγης, ώστε να επιστρέψουν το παιδί που αρπάχθηκε από τη χώρα του. Η μητέρα έχει κατηγορηθεί από τις νορβηγικές αρχές για αρπαγή ανηλίκου και επομένως με το διεθνές ένταλμα που έχει εκδοθεί θα συλληφθεί, στην περίπτωση που επιλέξει να φύγει από την Ελλάδα», λέει ο δικηγόρος του πατέρα.

Το χρονικό της αρπαγής

Συγκλονίζει ο τρόπος με τον οποίο περιγράφει η γιαγιά του Ράινερ την αρπαγή του 6χρονου μέσα από το σπίτι τους στην Κηφισιά.

«Βλέπω τον μικρό και λέει ‘η μαμά, ήρθε η μαμά’».

Στην πόρτα όμως εμφανίστηκε ένας άνδρας με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, ο οποίος μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου άρπαξε το παιδί.

«Ανοίγω την πόρτα και βλέπω έναν μασκοφόρο. Δεν έβγαλε άχνα».

Σύμφωνα με τη γιαγιά, ο μεγαλόσωμος άνδρας φίμωσε το παιδί για να μη φωνάζει, με την ίδια να καλεί μάταια για βοήθεια.

«Το είχε φιμώσει. Άχνα. Να φωνάζω, να ουρλιάζω ‘το παιδί’. Ποιος να με βοηθήσει;».

Απ’ έξω παρκαρισμένο το λευκό βανάκι με τα φιμέ τζάμια, που μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα έγινε καπνός.

Απήχθη δύο φορές σε δύο χρόνια

Το παιδί μέσα σε δύο χρόνια έπεσε θύμα αρπαγής δύο φορές από τους ίδιους τους γονείς του. Ο μικρός Ράινερ έμενε το τελευταίο διάστημα σε μια φιλήσυχη γειτονιά της Κηφισιάς, με τη θεία του να εκφράζει τις αμφιβολίες της αν πράγματι το παιδί βρίσκεται στη Νορβηγία.

«Για να εξακριβωθεί πρέπει να έχουμε μια επίσημη απάντηση από την νορβηγική αστυνομία, δηλαδή το παιδί πράγματι να πάει σε ένα ΑΤ να δούμε ότι είναι πράγματι εκεί».

Η Ελληνίδα δικηγόρος του πατέρα, μιλώντας στο Live News, επισημαίνει πως όταν έλαβε την επιστολή του πατέρα, την προώθησε τόσο στον δικηγόρο της μητέρας, όσο και στην Αστυνομία και το Χαμόγελο του Παιδιού.

«Το κοινοποίησα στο Χαμόγελο του Παιδιού και στην ελληνική αστυνομία. Στο mail λέει ότι το παιδί βρίσκεται και είναι ασφαλές και ευτυχές με τον πατέρα στη Νορβηγία».

Άγνωστο παραμένει πώς είναι σήμερα η ψυχολογική κατάσταση του παιδιού, το οποίο στα έξι του χρόνια έμελλε να βιώσει την οδυνηρή αρπαγή από έναν κουκουλοφόρο άνδρα, του οποίου τα ίχνη αναζητούνται από τις Αρχές.

Μανώλης Δράκος