Θρίλερ με αλεξιπτωτιστή σε άσκηση – Κρεμόταν από το C-130

 Θρίλερ με αλεξιπτωτιστή σε άσκηση – Κρεμόταν από το C-130

Λίγο έλειψε να είχαμε τραγωδία στην Κύπρο με Έλληνα αλεξιπτωτιστή ο οποίος κρεμόταν επί περίπου τέσσερα λεπτά στο κενό, έχοντας πηδήξει από αεροσκάφος τύπου C-130.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Star, πριν από λίγες ημέρες ένα ελληνικό μεταγωγικό C-130 που μετέφερε αξιωματικούς των ειδικών δυνάμεων απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Λάρνακας.

Όταν έφτασε σε ύψος 5.000 ποδιών (1,52 χιλιόμετρα) ξεκίνησε η πτώση των αλεξιπτωτιστών με στατικό ιμάντα. Ο πρώτος άνδρας βγήκε από τα πλάγια του C-130. Ο ιμάντας όμως δεν άνοιξε το αλεξίπτωτο, με αποτέλεσμα ο αλεξιπτωτιστής να μείνει κρεμασμένος στο κενό για αρκετά λεπτά, σε απόσταση 4,5 μέτρων από το αεροσκάφος – όσο δηλαδή είναι και το μήκος του ιμάντα, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Αντώνη Αντωνόπουλο.

Καυγάς Καρανίκα με την σύζυγο του Σκουρλέτη στο διαδίκτυο

Ο αλεξιπτωτιστής προσπάθησε να απελευθερώσει το αλεξίπτωτό του, τον κράτησε όμως ο κρίκος ασφαλείας που συνδέει τον ιμάντα με τον σάκο που περιέχει το αλεξίπτωτο.

Οι ειδικοδυναμίτες τράβηξαν τελικά μέσα στο αεροσκάφος τον Έλληνα αλεξιπτωτιστή και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναμένεται να τιμήσει, μέσα στις προσεχείς ημέρες, τους αξιωματικούς των ειδικών δυνάμεων.

Δείτε τη διάσωσή του

Μανώλης Δράκος