• 20 Απριλίου, 2021

Θριάσιο: “Το ιατρείο COVID στελεχώνεται με ορθοπαιδικούς, χειρουργούς και καρδιολόγους” – Καταγγελία εργαζομένων

 Θριάσιο: “Το ιατρείο COVID στελεχώνεται με ορθοπαιδικούς, χειρουργούς και καρδιολόγους” – Καταγγελία εργαζομένων

«Ο κυβερνητικός σχεδιασμός για μετατροπή του Θριασίου νοσοκομείου – μοναδικού στη Δ. Αττική – σε νοσοκομείο αποκλειστικά για νοσηλεία ασθενών με COVID, οδηγεί στο να μείνουν δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι και εργαζόμενοι, χωρίς ούτε μία διαθέσιμη κλίνη για τη νοσηλεία ασθενών με άλλες παθήσεις», καταγγέλλει το σωματείο των εργαζομένων στο νοσοκομείο, την ώρα που ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανακοινώνει τη μετατροπή το μοναδικού νοσοκομείου στη Δυτική Αττική σε νοσοκομείο «μίας νόσου».

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι έχουν ήδη εξαγγείλει την Πέμπτη στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 15:00 και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας.

Την Παρασκευή στις 18:30 καλούν σε Συγκέντρωση στην πλατεία Ηρώων στην Ελευσίνα.

Οι ίδιοι κάνουν λόγο παραβίαση υγειονομικών πρωτοκόλλων, μεγάλων ελλείψεων προσωπικού και για «επικίνδυνες συνθήκες νοσηλείας περισσότερων των 120 ασθενών με covid-19»

Έκτακτη επιχορήγηση της Εκκλησίας με τροπολογία Σταϊκούρα-Κεραμέως

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι στο Θριάσιο καταγγέλλουν ότι «στο Κέντρο Υγείας Ελευσίνας, αν και παραμένουν κενές 46 οργανικές θέσεις προσωπικού, μετακινούν γιατρούς για εφημερίες στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων. Το Κέντρο Υγείας Ασπροπύργου στελεχώνεται μόνο από 6 γιατρούς και ελάχιστο νοσηλευτικό προσωπικό. Στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων, αν και προβλέπονται 11 οργανικές θέσεις γενικών γιατρών, έχουν απομείνει μόνο 2 μόνιμοι και 1 επικουρικός».

Τέλος αναφορικά με τις εξαγγελίες Κικίλια για εμπλοκή των ιδιωτικών κλινικών στη μάχη ενάντια στην πανδημία με μεταφορά non-covid περιστατικών, τονίζουν ότι «διασωληνωμένοι ασθενείς νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ και η κυβέρνηση συνεχίζει τα “παζάρια” με τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικών για να τους εξασφαλίζει νέα “πελατεία” και σίγουρα κέρδη».

H ανακοίνωση των εργαζομένων στο νοσοκομείο: