• 22 Απριλίου, 2021

Θωμαΐδης: Ουσιαστική μείωση στα κρούσματα θα έρθει προς το τέλος Μαΐου

 Θωμαΐδης: Ουσιαστική μείωση στα κρούσματα θα έρθει προς το τέλος Μαΐου

“Αν θεωρήσουμε ότι αυτό που συμβαίνει, το τρίτο κύμα, είναι μια κανονική κατανομή, τότε η ουσιαστική μείωση στα κρούσματα θα έρθει προς το τέλος Μαΐου”δήλωσε ο Νίκος Θωμαΐδης, καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Αναφορικά με το ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής παρατηρούμε υψηλό ιικό φορτίο εδώ και δύο μήνες, ίσως και παραπάνω. Με βάση τις μετρήσεις που έχουμε όλο αυτό το διάστημα μέρα με τη μέρα, η κορύφωση και το πλατό της πανδημίας, όσον αφορά τα λύματα, φαίνεται ότι ήταν μέσα στον Μάρτιο. Από την τρίτη εβδομάδα του Μαρτίου και μετά άρχισε να φαίνεται μια μικρή ύφεση, η οποία όμως είχε από μέρα σε μέρα και από εβδομάδα σε εβδομάδα πολύ αργό ρυθμό” υπογράμμισε ο κ. Θωμαΐδης.

“Έτσι λοιπόν την προηγούμενη εβδομάδα, δεν μπορούσαμε να πούμε ότι έχουμε μια τάση ύφεσης. Φαίνεται αυτή την εβδομάδα να διαγράφεται ένα αχνό φως ελπίδας. Δηλαδή ότι υπάρχει μια μικρή αλλά ας πούμε σταθερή ύφεση. Αυτό είναι σημαντικό να δούμε πώς θα εξελιχθεί την επόμενη εβδομάδα γιατί ο ρυθμός μείωσης είναι μικρός και δεν μπορούμε να κάνουμε στατιστικά σημαντική πρόβλεψη πόσο θα κρατήσει” πρόσθεσε.