• 16 Σεπτεμβρίου, 2021

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο – Πέθανε ο σκηνοθέτης Λευτέρης Δανίκας

 Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο – Πέθανε ο σκηνοθέτης Λευτέρης Δανίκας

Θλίψη σκόρπισε στον καλλιτεχνικό κόσμο και όχι μόνο σκόρπισε η είδηση του θανάτου του Λευτέρη Δανίκα.

Ο γνωστός σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 63 ετών, μιας και το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Αξίζει να αναφέρουμε πως ήταν αδερφός του δημοσιογράφου και κριτικού κινηματογράφου, Δημήτρη Δανίκα. Μια από τις πιο γνωστές του ταινίες ήταν η μικρού μήκους «Ανατολικά της Εδέν» του 1985.

Το Σάββατο 30 Ιουλίου στις 11 θα γίνει η καύση του στο Αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας και η στάχτη του θα μεταφερθεί στη γενέτειρά του, Αμαλιάδα.

Η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών αποχαιρέτησε τον Λευτέρη Δανίκα με το εξής: Η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών αποχαιρετά τον σκηνοθέτη, σεναριογράφο, παραγωγό και αγαπημένο μέλος της, Λευτέρη Δανίκα. Ο Λευτέρης παρέμεινε πάντα ένας σπουδαίος και μοναδικός καλλιτέχνης, που άφησε πίσω του ένα απόλυτο προσωπικό στίγμα. Το ποικίλο έργο του θα προβάλλει πάντα ζωντανό το πορτραίτο ενός πραγματικά γνήσιου δημιουργού, με έντονη σε όλους μας την μνήμη του στις διαδρομές της ζωής και της Τέχνης του. Έδειξε σε όλους μας ότι για να γίνεις καλλιτέχνης πρέπει να ζεις σαν καλλιτέχνης, να γίνεις ο ίδιος έργο τέχνης, πράγμα που τήρησε και διατήρησε μέχρι το τέλος χωρίς να φοβάται κανένα τίμημα.