• 1 Αυγούστου, 2021

Θήβα: Επιφυλακή μετά την έντονη σεισμική δραστηριότητα

 Θήβα: Επιφυλακή μετά την έντονη σεισμική δραστηριότητα

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη στο δήμο Θήβας μετά την έντονη σεισμική δραστηριότητα η οποία ξεκίνησε από χθες και διαρκεί μέχρι και σήμερα.

Σύμφωνα με όσα συζητήθηκαν ο δήμος Θήβας τίθεται σε επιφυλακή για τις επόμενες ημέρες προκείμενου οι επιστήμονες να διαπιστώσουν εάν πρόκειται για προσεισμική δραστηριότητα ή για μια συνηθισμένη σεισμική ακολουθία μικρών σε μέγεθος σεισμών.

Η έκτακτη σύσκεψη έγινε παρουσία του διευθυντή ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών Δρ Γεράσιμου Χουλιάρα ο οποίος μαζί με την ομάδα του εγκατέστησε και επιπλέον σεισμικά όργανα για να παρακολουθούν τη δραστηριότητα, ενώ ζήτησε ψυχραιμία από τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Συγκεκριμένα ο δρ Γεράσιμος Χουλιάρας υπογράμμισε ότι η μέχρι τώρα σεισμική δραστηριότητα χαρακτηρίζεται από μικρής έντασης σεισμούς. Αυτό μπορεί να είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο, το οποίο και θα εξακολουθήσει το επόμενο χρονικό διάστημα με ήπια σεισμική δραστηριότητα, μπορεί όμως και να αποτελεί και προάγγελο μεγαλύτερης έντασης σεισμού, λόγω του βεβαρημένου ιστορικού παρελθόντος της περιοχής.
Για το λόγο αυτό, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο θα καταγράφει τις επόμενες ημέρες μέσω των φορητών σεισμογράφων τη σεισμική δραστηριότητα, ώστε να συγκεντρωθούν περισσότερα στοιχεία και να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα.