Θήβα: Σε εννιά μήνες 2.900 σεισμοί – Η ανησυχία για τον Ευβοϊκό

 Θήβα: Σε εννιά μήνες 2.900 σεισμοί – Η ανησυχία για τον Ευβοϊκό

Η Θήβα βρίσκεται στο επίκεντρο των σεισμολόγων λόγω της καθημερινής ακολουθίας από την περιοχή.

Από τον Ιούλιο του 2021 οπότε και ξεκίνησε η δραστηριότητα του φαινομένου μέχρι και σήμερα έχουν καταγραφεί 2.900 σεισμοί με μεγαλύτερο εκείνον στις 11 Ιουλίου με 4,3 Ρίχτερ.

«Παρατηρούμε την εξέλιξη του φαινομένου και είμαστε σε διαρκή επαφή και με τον δήμαρχο Θήβας αλλά και άλλους δημάρχους της ευρύτερης περιοχής που ζητούν συνεχώς ενημέρωση», είπε στο ethnos.gr ο Ευθύμης Λέκκας μετά τον διπλό σημερινό σεισμό με 3,7 και 3,8 Ρίχτερ στις 14:38 και 14:44.

Στον Ευαγγελισμό εσπευσμένα ο Βασίλης Κοντοζαμάνης: Υπέστη πνευμονική εμβολή

Όπως τόνισε “είναι θετικό το γεγονός πως δεν έχουν ενεργοποιηθεί όλα μαζί τα πολλά μικρά ρήγματα που υπάρχουν στην περιοχή γιατί σε αντίθετη περίπτωση αυτό θα δημιουργούσε έναν πολύ μεγαλύτερο σεισμό”.

Κοινό μυστικό είναι και η ανησυχία των σεισμολόγων για την ευρύτερη περιοχή του Ευβοϊκού: «Αυτό που έχει πλέον ενδιαφέρον είναι να δούμε που εκφορτίζονται αυτές οι δυνάμεις που προκαλούνται από τους σεισμούς στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας. Το ενδιαφέρον μας εστιάζεται και στο Βόρειο Ευβοϊκό και στο Νότιο Ευβοϊκό. Ειδικά στο Νότιο Ευβοϊκό το 1948 είχαμε 6,1 Ρίχτερ και επίσης είχαμε επεισόδιο και το 1986. Από τότε δεν είχαμε άλλη σοβαρή δραστηριότητα και είναι κάτι για το οποίο πρέπει να είμαστε ενμήμεροι και προετοιμασμένοι», τόνισε στο ethnos.gr ο Ευθύμιος Λέκκας.

Μανώλης Δράκος