Θετικός στον κοροναϊό εκπαιδευτικός σε δημοτικό της Καλλιθέας

 Θετικός στον κοροναϊό εκπαιδευτικός σε δημοτικό της Καλλιθέας

Τα σοβαρά προβλήματα και την ελλιπή προετοιμασία ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς καταγγέλλει η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών του ΣΕΠΕ Καλλιθέας-Μοσχάτου, με αφορμή επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού σε εκπαιδευτικό που υπηρετεί σε δημοτικό σχολείο της Καλλιθέας.

Στην ανακοίνωση της τονίζει πως από την πρώτη του Σεπτέμβρη, χιλιάδες εκπαιδευτικοί επέστρεψαν στα σχολεία για τη νέα σχολική χρονιά. Η έναρξη των μαθημάτων έχει οριστεί επίσημα για τις 14 Σεπτεμβρίου όμως ήδη τα σχολεία λειτουργούν, παραβρίσκονται καθημερινά δεκάδες συνάδελφοι, πραγματοποιούνται μια σειρά αναγκαίες προετοιμασίες για την υποδοχή των μαθητών μας.

Σημειώνουν με αφορμή το επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού, σε εκπαιδευτικό που εργάζεται σε Δημοτικό Σχολείο της Καλλιθέας, έρχονται στην επιφάνεια τα σοβαρά προβλήματα και η ελλιπής προετοιμασία από την πλευρά της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας, για την έναρξη της σχολική χρονιάς.

Όπως καταγγέλουν δεν υπάρχουν επικαιροποιημένα πρωτόκολλα για τη διαχείριση κρούσματος στο εκπαιδευτικό προσωπικό με αποτέλεσμα να μη δίνονται σαφείς οδηγίες, από τους αρμοδίους φορείς, για τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν.

“Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι, δεν υπάρχουν σαφείς οδηγίες για το αν πρέπει να γίνουν τεστ στους υπόλοιπους συναδέλφους, μέχρι να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα να μην προσέρχονται στο χώρο του σχολείου, για την ανάγκη να γίνει άμεση απολύμανση του χώρου.

Επιπλέον καταγγέλουν πως αυτή τη στιγμή δεν έχει φτάσει στα περισσότερα σχολεία το προσωπικό καθαριότητας ούτε τα απαραίτητα Μέσα Ατομικής Προστασίας (μάσκες, αντισηπτικά κ.α.) παρά το γεγονός ότι τα σχολεία έχουν ανοίξει.

Χρήστος Σταθόπουλος