Θεσσαλονίκη: Ξεσπά η 30χρονη έγκυος που έχασε το μωρό της- “Ας βγουν να πουν μπροστά μου ότι δεν είχα αιμορραγία”

 Θεσσαλονίκη: Ξεσπά η 30χρονη έγκυος που έχασε το μωρό της- “Ας βγουν να πουν μπροστά μου ότι δεν είχα αιμορραγία”

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο προκαταρκτικός έλεγχος στο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης, όπου όπως κατήγγειλε μία 30χρονη έγκυος, την έδιωξαν επειδή ολοκληρώνονταν η εφημερία, με αποτέλεσμα να χάσει το παιδί της.

Η 30χρονη αναφέρει πως μετέβη στο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης και δεν έγινε δεκτή, γιατί η εφημερία έληγε, με αποτέλεσμα να στραφεί στη συνέχεια στη λύση του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου». Ωστόσο, η γυναίκα έχασε το παιδί της.

H νεαρή γυναίκα περιέγραψε πώς έχασε το μωρό της. «Επειδή είναι η πρώτη τους άμυνα το θεωρώ φυσιολογικό εν μέρει, αλλά αυτό δεν με καθησυχάζει. Δεν παύει να μου προκαλεί μεγαλύτερη οργή. Ας βγουν κι ας πουν μπροστά μου ότι δεν είχα αιμορραγία» λέει η γυναίκα που έχει υποβάλλει μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου.

Το «Ιπποκράτειο» υποστηρίζει πως η γυναίκα: «Εξετάστηκε από μαία και γιατρό στην Covid κλινική βάσει πρωτοκόλλου – Δεν έχριζε άμεσης εισαγωγής». Ωστόσο, η καταγγέλλουσα υποστηρίζει ότι στις 7:00 ήταν στο Ιπποκράτειο και 7:02 ήταν μέσα στην κλινική.

«Όταν πήγα δεν έβρισκα κανέναν. Βρήκα έναν υπάλληλο security γιατί δεν υπήρχε κανείς άλλος. Την πόρτα άνοιξε μία κοπέλα και της είπα ότι έχω πόνους και συσπάσεις, αλλά και ότι είμαι θετική στον COVID. Μου είπε να περάσω έξω από τον θάλαμο, και κάποια στιγμή η ίδια μου είπε ότι “έχουμε δίδυμη καισαρική και οι γυναικολόγοι είναι όλοι απασχολημένοι. Με το τέλος της εφημερίας που έχουμε δεν υπάρχει περίπτωση να σας εξυπηρετήσουμε”», σημείωσε.

Τι λένε τα νοσοκομεία

Το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», που η μητέρα καταγγέλλει για μεγάλη καθυστέρηση κι ολιγωρία, ανέφερε σε ανακοίνωσή του: «Προσήλθε στα εξωτερικά ιατρεία στις 8:40 και στις 9:10 ολοκληρώθηκε η εξέταση. Αποφασίστηκε η διενέργεια επείγουσας καισαρικής τομής. Στις 9:30 μπήκε στο χειρουργείο Covid-19. Το έμβρυο γεννήθηκε χωρίς σφυγμό, διασωληνώθηκε άμεσα και διακομίσθηκε στη ΜΕΘ νοσηλείας νεογνών».

Από την πλευρά του, το νοσοκομείο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, τονίζει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του, πως «Το προσωπικό, ιατρικό και μη, του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ διαχρονικά επιτελεί στο ακέραιο το υπηρεσιακό του καθήκον για τη lege artis παροχή υπηρεσιών υγείας στον πολίτη και είναι στη διάθεση κάθε ελεγκτικής αρχής αναφορικά με καταγγελίες περί του αντιθέτου. Το ίδιο δε στο πλαίσιο της διαφάνειας διερευνά όλες τις αναφορές-καταγγελίες που κατατίθενται στην αρμόδια υπηρεσία».

Στην ανακοίνωση, που υπογράφει ο διοικητής του νοσοκομείου Νικόλαος Αντωνάκης, γίνεται λόγος για ανακριβή στοιχεία στα σχετικά δημοσιεύματα, και σε σχέση με την αντιμετώπιση του περιστατικού αναφέρεται:

«Από τον διενεργηθέντα στο αρχείο του Νοσοκομείου έλεγχο προκύπτει ότι στις 26 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 7.25 π.μ., προσήλθε έγκυος σε τελειόμηνη κύηση με αναφερόμενο κοιλιακό άλγος και διαγνωσμένη από ημερών με COVID-19. Σύμφωνα με το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο, εξετάστηκε από τη μαία και την ιατρό της εφημερίας σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο για τις θετικές σε COVID-19 εγκύους. Διενεργήθηκαν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και δεν βρέθηκαν στοιχεία που να επιβάλουν την άμεση εισαγωγή της. Η έγκυος αποχώρησε από το τμήμα επειγόντων στις 8.10 π.μ., χωρίς αιμόρροια ή άλλη συμπτωματολογία και με οδηγίες. Τα στοιχεία του ιατρικού της φακέλου της χορηγήθηκαν την 9-6-22 κατόπιν αιτήσεώς της».

Πηγή: Έθνος, ΕΡΤ

Βαγγέλης Μαρινάκης