• 6 Μαΐου, 2021

Θεσσαλονίκη: Στο “Παπανικολάου” ο πρωθυπουργός – Αποδοκιμασίες από εργαζόμενους

 Θεσσαλονίκη: Στο “Παπανικολάου” ο πρωθυπουργός – Αποδοκιμασίες από εργαζόμενους

Εν μέσω διαμαρτυριών πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Νοσοκομείο Παπανικολάου, προκειμένου να εγκαινιάσει 18 νέες κλίνες ΜΕΘ. «Κικίλια Μητσοτάκη ακούστε το καλά, οι συμβασιούχοι θα μείνουν στη δουλειά», ήταν ένα από τα συνθήματα που ακούστηκαν κατά την άφιξη του πρωθυπουργού, ενώ υπήρξαν και γιουχαρίσματα, όπως έχει καταγραφεί σε βίντεο της τοπικής ιστοσελίδας Thestival.gr.

Γιατροί και άλλοι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία της πόλης είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί εκεί για να διαμαρτυρηθούν, καθώς εδώ και μήνες εργάζονται υπό δραματικές συνθήκες και πίεση.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων του Νοσοκομείου Παπανικολάου
Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων του Νοσοκομείου Γ. Παπανικολάου αποφάσισε να υποδεχτεί τον Πρωθυπουργό της χώρας, καλώντας σας σε συγκέντρωση στην πύλη του Νοσοκομείου το Σάββατο 24 Απριλίου και ώρα 10:00 π.μ.

Το αίτημά μας στη Διοίκηση για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό δεν έγινε αποδεκτή. Αυτή η συνάντηση θα αφορούσε στις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα λειτουργήσουν οι 18 κλίνες ΜΕΘ που θα εγκαινιάσει.

Βεβαίως και χρειαζόμαστε επιπλέον κλίνες ΜΕΘ, έστω και προκατ, αλλά με τι προσωπικό; Την καμία πρόσληψη γιατρού ΜΕΘ; Τις χθεσινές προσλήψεις ανειδίκευτου επικουρικού νοσηλευτικού προσωπικού ή τους διαλυμένους μετά από 1 χρόνο εργαζόμενους στα τμήματα covid χωρίς καμιά ανταμοιβή;

Στο Νοσοκομείο μας εργάζονται περί τους 500 συμβασιούχους εργαζόμενους. Έτοιμοι να πεταχτούν στην ανεργία μόλις τελειώσουμε με την πανδημία.

Μετά από 1 χρόνο πανδημίας , οι επιλογές της Κυβέρνησης εξαθλίωσαν τις ζωές μας παραβιάζοντας βασικά εργασιακά δικαιώματα, ιδιαίτερα των νοσηλευτών και των γιατρών. Μπορεί να αποκτήσαμε εμπειρία αλλά η επιβάρυνση στη σωματική και ψυχική μας υγεία έχει υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά.

Κύριε Πρωθυπουργέ.

Μετά από 1 χρόνο τέλειωσαν οι δικαιολογίες και απαιτούμε:

Την άμεση μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων

Την ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά

Την αύξηση του προϋπολογισμού για την Υγεία

Την επίταξη του ιδιωτικού τομέα χωρίς όρους και προϋποθέσεις και

Να πάψει το κυνηγητό και οι δικαστικές διώξεις των συνδικαλιστών όταν λέγονται αλήθειες.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Επικοινωνιακή φιέστα η επίσκεψη του πρωθυπουργού
«Επικοινωνιακή φιέστα», χαρακτηρίζει την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη, ο τοπικός βουλευτής και αναπληρωτής τομεάρχης Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστος Γιαννούλης και προσθέτει ότι: «Για άλλη μία φορά η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιλέγει να αποδράσει από την πραγματικότητα».

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης την αναβάθμιση των οδικών αξόνων Θεσσαλονίκη-Έδεσσα και Δράμα-Αμφίπολη.