• 23 Ιουνίου, 2021

Θεσσαλονίκη: Προσφυγόπουλα μοιράζουν φαγητό σε άστεγους

 Θεσσαλονίκη: Προσφυγόπουλα μοιράζουν φαγητό σε άστεγους

Tην έμπρακτη αλληλεγγύη τους σε άστεγους δείχνουν παιδιά της δομής «Συνύπαρξις» στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, καθώς με την ουσιαστική συνδρομή του φροντιστή της δομής, βοηθούν, στο μέτρο που μπορούν, ανθρώπους που μένουν στον δρόμο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ethnos.gr, ο φροντιστής της δομής Δ. Τσιολακίδης και τα παιδιά της δομής προσφύγων, μαζεύουν όσες μερίδες φαγητού έμειναν αδιάθετες στον ξενώνα και στη συνέχεια τις μοιράζουν σε ανθρώπους που μένουν στα παγκάκια της Τσιμισκή, της Καμάρας, απέναντι από τον Λευκό Πύργο καθώς και στη γύρω περιοχή, δύο με τρείς φορές την βδομάδα.

Αφορμή για την πρωτοβουλία που πήρε ο Δ. Τσιολακίδης ήταν όσα είδε κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας επιστρέφοντας στο σπίτι του από τη δουλειά.

«Σκέφτηκα ότι είναι ένας καλός τρόπος για να μην χαραμίζονται και να πετιούνται οι μερίδες. Και τα παιδιά όταν έμαθαν για την προσπάθειά μου άρχισαν να μου δίνουν οικειοθελώς και με χαρά ό,τι δεν έτρωγαν», δηλώνει ο ίδιος

«Η αδιαφορία αφήνει αυτούς τους ανθρώπους στα αζήτητα. Η παγιωμένη κατάσταση και η μόνιμη εκεί παραμονή τους δείχνει ότι υπάρχει μια απουσία ή δεν υπάρχει η παρουσία που θα έπρεπε να υπάρχει», σχολιάζει ο φροντιστής της δομής «Συνύπαρξις» ο οποίος αναφέρει ότι στην περιοχή που ο ίδιος προσφέρει τη βοήθειά του, βρίσκονται περίπου 70 άνθρωποι που κοιμούνται στον δρόμο.

Καταλήγοντας, ο Δ. Τσιολακίδης προτείνει την λειτουργία γραμμής ανίχνευσης από την Πολιτεία. «Θα μπορούσαν να υπάρχουν κινητές μονάδες φροντίδας, περιποίησης μιλάμε για στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής.

Η Πολιτεία καθαρίζει πεζοδρόμια αλλά δεν φτάνει ποτέ στα πεζοδρόμια αυτών των ανθρώπων».