• 21 Οκτωβρίου, 2021

Θεσσαλονίκη: Πήγαν να πουλήσουν νεογνό σε άτεκνο ζευγάρι για 5.000 ευρώ

 Θεσσαλονίκη: Πήγαν να πουλήσουν νεογνό σε άτεκνο ζευγάρι για 5.000 ευρώ

Μία 40χρονη στη Θεσσαλονίκη επιχείρησε να πουλήσει νεογνό σε άτεκνο ζευγάρι έναντι 5.000 ευρώ.

Παρουσιάστηκε ως διερμηνέας σε ιδιωτική κλινική, συνοδεύοντας την 28χρονη συμπατριώτισσά της η οποία βρισκόταν σε προχωρημένο στάδιο κύησης και επρόκειτο να γεννήσει ένα κοριτσάκι.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που η 40χρονη, με καταγωγή από τη Βουλγαρία, επισκεπτόταν την ίδια κλινική επικαλούμενη ότι βοηθάει εγκυμονούσες στη διερμηνεία επειδή δεν γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα. Είχε συμβεί τουλάχιστον δύο φορές κατά το παρελθόν, γεγονός που κίνησε τις υποψίες του νοσηλευτικού προσωπικού. Όταν, την ημέρα του εξιτηρίου της 28χρονης, παρουσιάστηκαν προβλήματα με τα έγγραφα που προσκόμισε η δήθεν διερμηνέας για την έκδοση της ληξιαρχικής πράξης γέννησης του νεογνού, οι υπεύθυνοι της κλινικής απευθύνθηκαν στην αστυνομία.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι το νεογέννητο προοριζόταν να παραδοθεί σε άτεκνο ζευγάρι, έναντι ποσού που εκτιμάται ότι θα έφτανε τις 5.000 ευρώ.
Η υπόθεση, η οποία εκτυλίχθηκε τον Φεβρουάριο του 2019 στη Θεσσαλονίκη, δικάστηκε σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, που καταδίκασε την 40χρονη σε ποινή φυλάκισης τριών ετών και τριών μηνών.

Η ίδια ποινή επιβλήθηκε και στον ομοεθνή σύζυγό της που επίσης κατέστη κατηγορούμενος για την υπόθεση. Το δικαστήριο τους έκρινε ενόχους για απόπειρα μεσολάβησης σε παράνομη υιοθεσία κατ’ επάγγελμα, ενώ οι ίδιοι διαπιστώθηκε ότι είχαν απασχολήσει τις Αρχές για παρόμοιες πράξεις, σε άλλες περιοχές της ελληνικής επικράτειας. Όπως περιγράφεται στη δικογραφία, το ζευγάρι είχε μεταφέρει οδικώς από τη Βουλγαρία την εγκυμονούσα, ήδη μητέρα δύο παιδιών, με σκοπό να γεννήσει στην Ελλάδα και εν συνεχεία να παραδώσει παρανόμως προς υιοθεσία το νεογνό της. Με την ίδια απόφαση, η βιολογική μητέρα τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης ενός έτους, η οποία ανεστάλη