• 27 Ιανουαρίου, 2022

Θεσσαλονίκη: Πέθανε από κοροναϊό ανεμβολίαστη μητέρα

 Θεσσαλονίκη: Πέθανε από κοροναϊό ανεμβολίαστη μητέρα

Νεότατη, μόλις 34 ετών, η Λία έφυγε από τη ζωή αφήνοντας ορφανά τα αγοράκια της, ηλικίας τεσσάρων ετών και εννέα μηνών.

Η Λία που είχε υποκείμενα νοσήματα, κόλλησε κορονοϊό από τον μεγάλο της γιο. Τόσο η ίδια, όσο και ο σύζυγος της, ήταν ανεμβολίαστοι, ενώ από τον κορονοϊό δεν γλίτωσε ούτε το -μόλις εννέα μηνών- παιδί της.

Ωστόσο, η Λία ήταν η μόνη από την οικογένεια της που χρειάστηκε νοσηλεία σε νοσοκομείο. Η σοβαρότητα της κατάστασης της γρήγορα οδήγησε τους γιατρούς στη διασωλήνωση της στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Γεννηματάς στη Θεσσαλονίκη. Εκεί, παρέμεινε για δύο εβδομάδες, με την κατάσταση της να είναι -όπως φάνηκε από το αποτέλεσμα- μη αναστρέψιμη.

Παραλλαγή Όμικρον – Επτά νέα ύποπτα κρούσματα εξετάζονται στην Ελλάδα

Έδωσε την μάχη της, ωστόσο δεν κατάφερε να βγει νικήτρια με αποτέλεσμα να χάσει τελικά την ζώη της. Σήμερα (15.12.2021), στον Εύοσμο της Θεσσαλονίκης συγγενείς και φίλοι οδήγησαν την κοπέλα στην τελευταία της κατοικία. «Πονάει η καρδιά και η ψυχή, δύο παιδάκια δεν έχουν σε ποιον να πουν τη λέξη μαμά. Η ζωή ξεκινάει με την μαμά, χωρίς την μαμά είναι χωρίς τον ήλιο, χωρίς χρώματα. Θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε. Έκανε εξετάσεις, είχε συμπτώματα κορονοϊού, πέρασαν τρεις μέρες, βγήκαν, όλα καλά με τα παιδιά και μετά έπρεπε να μπει ξανά στο νοσοκομείο», λέει στο newsit.gr o πεθερός της 34χρονης κοπέλας και συνεχίζοντας προσθέτει: «Πρώτα πιστεύω κόλλησαν τα παιδιά και μετά όλη η οικογένεια. Μέχρι τώρα δεν είχε κάνει κανένας τους το εμβόλιο, ούτε εγώ το έχω κάνει. Ζω στην Αυστρία, βλέπω τα πράγματα λίγο πιο κοντά στην Ευρώπη, τα πράγματα είναι 50-50 δεν μπορείς να πεις ότι αυτός που δεν έχει κάνει το εμβόλιο κινδυνεύει περισσότερο».

Όπως λέει στο newsit.gr o πεθερός της αδικοχαμένης κοπέλας, ακόμα και τώρα που έφυγε η νύφη του από τη ζωή, ο ίδιος δεν σκέφτηκε ούτε μια στιγμή να προχωρήσει στον εμβολιασμό του.

«Εγώ δεν έκανα το εμβόλιο, κάνω τεστ κάθε μέρα και βλέπω ότι ακόμα είμαι πολύ καλά. Αυτοί που κάνουν τα εμβόλια δεν κάνουν τεστ. Ακόμα και τώρα που έφυγε η νύφη μου συνεχίζω να σκέφτομαι έτσι, δεν θέλω να κινδυνεύσω κάνοντας το εμβόλιο. Δεν είναι δημοκρατικό, γιατί στην αρχή είπαν ότι ο κάθε άνθρωπος μπορεί να διαλέξει, αλλά τώρα θέλεις δεν θέλεις πρέπει να κάνεις κάτι που δεν ξέρεις τι είναι» λέει ο πεθερός της 34χρονης και καταλήγοντας συμπληρώνει: «Η νύφη μου ήταν διαβασμένος άνθρωπος, δεν μπορώ να πω ότι σκεφτόταν να το κάνει. Μπορεί αν το είχε κάνει να ζούσε αυτή τη στιγμή, δεν είμαι γιατρός, αλλά είναι αργά να σκεφτόμαστε τι έπρεπε να κάνουμε και τι δεν έπρεπε. Τα παιδιά είναι πολύ μικρά 9 μηνών και 4 χρονών. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τα πάντα για να μην τους λείψει τίποτα».

Πηγή: newsit.gr