• 22 Ιουνίου, 2021

Θεσσαλονίκη: Νέα εισαγγελική παρέμβαση για πάρτι εν μέσω πανδημίας στο ΑΠΘ

 Θεσσαλονίκη: Νέα εισαγγελική παρέμβαση για πάρτι εν μέσω πανδημίας στο ΑΠΘ

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκάλεσε καταγγελία για «κορονοπάρτι» στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης Κυριακή Κλιάμπα ζήτησε διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί αν παραβιάστηκαν τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν για την αποτροπή μολυσματικών ασθενειών.

Ανέθεσε την έρευνα στο Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου έτσι ώστε να εντοπιστούν οι διοργανωτές και να ενταθεί η αστυνόμευση για να μην επαναληφθούν ανάλογες εκδηλώσεις. Ο καταγγέλλων ανέφερε στην Εισαγγελία ότι πρέπει να γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες από τις διωκτικές αρχές για να προστατευτούν όσοι νοσηλεύονται στα νοσοκομεία Γ. Γεννηματάς, ΑΧΕΠΑ και Άγιος Δημήτριος και ειδικά όσοι νοσούν λόγω του κορωνοϊού.

Ανάλογη εισαγγελική έρευνα διενεργείται και για προγενέστερο κορωνοπάρτι μπροστά στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ. Πριν περίπου ένα μήνα, εκατοντάδες άτομα, συγκεντρώθηκαν στο χώρο, όπου πραγματοποιήθηκε οργανωμένο πάρτι, με μουσική και DJ.