• 19 Οκτωβρίου, 2021

Θεσσαλονίκη: “Κάρτα εισόδου στο ΑΠΘ” ζητά ο πρύτανης

 Θεσσαλονίκη: “Κάρτα εισόδου στο ΑΠΘ” ζητά ο πρύτανης

Για  τον τρόπο που θα γίνονται οι έλεγχοι των πιστοποιητικών και εργαστηριακών τεστ των φοιτητών για την είσοδό τους στις πανεπιστημιακές αίθουσες, μίλησε ο πρύτανης του ΑΠΘ ,Νίκος Παπαϊωάννου.

Αρχικά, σημείωσε πως είναι εντελώς διαφορετική η χωροταξία των πανεπιστημίων στην Ελλάδα.

Στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών υπάρχει μία κεντρική πόρτα, στο ΕΚΠΑ στου Ζωγράφου είναι μια αχανής έκταση και στο ΑΠΘ υπάρχουν 65 πόρτες που μπορούν να ελεγχθούν και μία πλευρά που λόγω πολιτικής προστασίας είναι μονίμως ανοιχτή. «Πρέπει κάποια στιγμή να υπάρχει κάρτα εισόδου, όπως σε όλα τα σοβαρά πανεπιστήμια του κόσμου, να μπαίνει όποιος θέλει αλλά πρέπει να ξέρουμε ποιος μπαίνει και πού πάει», υπογράμμισε ο Πρύτανης του ΑΠΘ.

«Ήδη είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορούν τα μέλη ΔΕΠ ούτε το υπόλοιπο διδακτικό προσωπικό να ασχοληθεί με αυτού του είδους τον έλεγχο. Έχουμε τις κλινικές και πρακτικές ασκήσεις όπου είναι εύκολο σε ομάδες των 20-25 ατόμων, ο διδάσκων να ελέγξει την είσοδο». Το πρόβλημα είναι στα μεγάλα αμφιθέατρα, όπως στην Νομική, την Φιλοσοφική, την Θεολογική σχολή. «Γι’ αυτό κατατέθηκε και θα ψηφιστεί αυτές τις μέρες μια τροπολογία με την οποία δίνεται η δυνατότητα στα πανεπιστήμια κατά παρέκκλιση οποιασδήποτε τυπικής διαδικασίας, μόνο με απόφαση του πρυτανικού συμβουλίου, να προσληφθεί προσωπικό που θα είναι επιφορτισμένο με δειγματοληπτικό έλεγχο των φοιτητών, γιατί μιλάμε για 410 αίθουσες», είπε ο κ. Παπαϊωάννου.