Θεσσαλονίκη: Φυλάκιση έξι μηνών με αναστολή στον 48χρονο που εξύβρισε ΜΑΤ στο ΑΠΘ – Ζήτησε “συγγνώμη” που “έθιξε τον ανδρισμό των αστυνομικών”

 Θεσσαλονίκη: Φυλάκιση έξι μηνών με αναστολή στον 48χρονο που εξύβρισε ΜΑΤ στο ΑΠΘ – Ζήτησε “συγγνώμη” που “έθιξε τον ανδρισμό των αστυνομικών”

Σε φυλάκιση έξι μηνών, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο 48χρονος, που είχε συλληφθεί με την κατηγορία της εξύβρισης αστυνομικών, κατά τα προ ημερών επεισόδια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

Το περιστατικό, το οποίο έκανε τον γύρο του διαδικτύου και πυροδότησε ένταση, συνέβη μπροστά στο Κτίριο Διοίκησης του Ιδρύματος, όπου ο 48χρονος απευθύνθηκε προς τους αστυνομικούς και φέρεται να τους είπε «τι κάνετε, ρε, φοράτε παντελόνια», ενώ στη συνέχεια «αποπειράθηκε να αρπάξει σακίδιο με δακρυγόνα», κατέθεσε αστυνομικός, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος αποδέχθηκε την πράξη του, λέγοντας ότι πρόθεσή του ήταν να «διαλύσει τις αντιμαχόμενες πλευρές».

«Ως απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, πολίτης της χώρας και πατέρας προέτρεψα τους φοιτητές να πάνε να διαβάσουν, και τους αστυνομικούς να μην τα βάζουν με πιο αδύναμους σωματικά, όπως είναι οι φοιτητές», ανέφερε, προσθέτοντας πως βρέθηκε στο σημείο επιστρέφοντας από τη δουλειά του (σ.σ. κατά δήλωσή του είναι τραπεζικός υπάλληλος).

Ζήτησε δε, συγγνώμη από τους αστυνομικούς επειδή «έθιξα τον ανδρισμό τους», ενώ ολοκλήρωσε την απολογία του με την φράση «ειρήνη υμίν».

Ο 48χρονος άσκησε έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης και αφέθηκε ελεύθερος.

πηγή: Ethnos.gr

Χρήστος Σταθόπουλος