Θεσσαλονίκη: Ένταση στο ΑΠΘ μεταξύ ΜΑΤ και νεαρών διαδηλωτών

 Θεσσαλονίκη: Ένταση στο ΑΠΘ μεταξύ ΜΑΤ και νεαρών διαδηλωτών

Ένταση περιορισμένης έκτασης, μεταξύ δυνάμεων των ΜΑΤ και ατόμων που φέρονται να είναι φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σημειώθηκε πριν από λίγο εντός του campus έξω από τη Σχολή Θετικών Επιστημών.

Ειδικότερα, από το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας συνεργείο εργολάβου πραγματοποιεί εργασίες μέσα στο «Στέκι του Βιολογικού», το οποίο βρισκόταν για 34 χρόνια υπό κατάληψη από ομάδες αντιεξουσιαστών και η οποία ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2021 μετά από επέμβαση αστυνομικών δυνάμεων. Στο «Στέκι του Βιολογικού» πρόκειται να δημιουργηθεί χώρος βιβλιοθήκης.

Γύρω στις 10:00 το πρωί ομάδα περίπου 30-40 νεαρών συγκεντρώθηκε έξω από τη Σχολή Θετικών Επιστημών, η οποία βρίσκεται δίπλα στο «Στέκι του Βιολογικού» και άρχισε να διαμαρτύρεται για την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων εντός του πανεπιστημίου αλλά και για τη λήξη της κατάληψης.

Πριν από λίγο τα «πνεύματα» οξύνθηκαν με τους αστυνομικούς να απωθούν τους διαδηλωτές στην πλατεία Χημείου του ΑΠΘ. Η ένταση κράτησε για λίγα λεπτά και στη συνέχεια η κατάσταση εκτονώθηκε.

Χρήστος Σταθόπουλος