• 14 Ιουνίου, 2021

Θεσσαλονίκη: Δικαίωση για ντελιβερά-Έπαθε εργατικό ατύχημα και η επιχείρηση …του έκανε και μήνυση

 Θεσσαλονίκη: Δικαίωση για ντελιβερά-Έπαθε εργατικό ατύχημα και η επιχείρηση …του έκανε και μήνυση

Δικαίωση βρήκε ντελιβεράς, ο οποίος είχε τροχαίο εν ώρα εργασίας και το καφέ όπου δούλευε, όχι μόνο δεν του αναγνώρισε το ατύχημα αλλά του έκανε και δύσκολη τη ζωή, όταν εκείνος αποφάσισε να κινήσει τις νομικές διαδικασίες. Ο διανομέας, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά και χειρουργήθηκε, κατήγγειλε στις αρμόδιες υπηρεσίες το ατύχημά του ως εργατικό, τη μη παροχή Μέσων Ατομικής Προστασίας, την υποδηλωμένη εργασία του, καθώς και τη μη καταβολή δώρων, υπερωριών.

Η επιχείρηση, που βρίσκεται στην περιοχή του Ιπποκράτειου στη Θεσσαλονίκη, απάντησε καταγγέλλοντας τη σύμβαση εργασίας του, χωρίς αποζημίωση απόλυσης και ενώ ο άνδρας βρισκόταν ακόμη σε αναρρωτική άδεια από τον ΕΦΚΑ. Επίσης, υπέβαλε εναντίον του μήνυση για το αδίκημα της εκβίασης, κατηγορώντας τον ότι βρισκόταν εκτός ωραρίου εργασίας, εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι τον ασφάλιζε μόνο τις μισές ώρες.

Τέλος, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων, η καφετέρια κατέθεσε αγωγή αποζημίωσης 60.000 ευρώ για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του και εναντίον δύο ακόμη διανομέων, που διεκδίκησαν τα εργατικά τους δικαιώματα.

Τέτοιες συμπεριφορές είναι συνηθισμένες απέναντι σε διανομείς, οι οποίοι είναι αντιμέτωποι με μαύρη εργασία, αβεβαιότητα, απειλές από τους εργοδότες και επικίνδυνες συνθήκες εργασίας.

Νικητής όμως βγήκε ο ντελιβεράς: το Μονομελές Εφετείο Θες/νίκης υποχρέωσε την επιχείρηση να του καταβάλει το συνολικό ποσό των 17.944,70 ευρώ, με τους νόμιμους τόκους για διαφορές δεδουλευμένων.