• 19 Ιουνίου, 2021

Θεσσαλονίκη: Απομακρύνεται ο οδηγός του ΟΑΣΘ που έβρισε ηλικιωμένο

 Θεσσαλονίκη: Απομακρύνεται ο οδηγός του ΟΑΣΘ που έβρισε ηλικιωμένο

Δεν θα ανέβει ξανά στο τιμόνι αστικού λεωφορείου, μέχρι νεωτέρας, ο οδηγού αστικού λεωφορείου του ΟΑΣΘ, ο οποίος επιτέθηκε φραστικά σε ηλικιωμένο επιβάτη. Το περιστατικό έγινε γνωστό από βίντεο, που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στα χέρια της διοίκησης του ΟΑΣΘ βρίσκονται τα στοιχεία του οδηγού αστικού λεωφορείου, ο οποίος επιτέθηκε φραστικά σε ηλικιωμένο επιβάτη. Το περιστατικό έγινε γνωστό, από βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο οδηγός δεν θα ανέβει ξανά στο τιμόνι αστικού λεωφορείου μέχρι νεωτέρας. Μετά από έρευνες, η διοίκηση του Οργανισμού κατάφερε να ταυτοποιήσει τα στοιχεία του οδηγού, ο οποίος εξύβρισε τον ηλικιωμένο επιβάτη.

Το επεισόδιο εκτυλίχθηκε μπροστά στα έκπληκτα μάτια των επιβατών του λεωφορείου. Ο οδηγός του λεωφορείου διέκοψε το δρομολόγιο, άνοιξε τη μεσαία πόρτα και άρχισε να επιτίθεται σε έναν ηλικιωμένο επιβάτη.

Από τα όσα ακούγονται στο βίντεο, την αντίδραση του οδηγού προκάλεσε το γεγονός, ότι ο επιβάτης νωρίτερα έβρισε τη μάνα του.

Ο συγκεκριμένος οδηγός έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις για το συμβάν στον γενικό διευθυντή του Οργανισμού. Του δόθηκε προθεσμία για να προετοιμαστεί, σύμφωνα με το thestival.

Με εντολή του προέδρου του ΟΑΣΘ, ο συγκεκριμένος οδηγός δεν θα ανέβει ξανά στο τιμόνι αστικού λεωφορείου, μέχρι να βγεΊ το αποτέλεσμα της πειθαρχικής διαδικασίας. Για απαράδεκτη συμπεριφορά κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Γιώργος Σκόδρας, σχολιάζοντας τα όσα δείχνει το επίμαχο βίντεο.

«Αυτή η συμπεριφορά ήταν απαράδεκτη. Δεν θα έπρεπε να συμβεί ό,τι και να προηγήθηκε. Είναι επαγγελματίας οδηγός και οφείλει να φέρεται με ευγένεια στους επιβάτες. Αν υπήρχε πρόβλημα έπρεπε να ακολουθήσει την προβλεπόμενη διαδικασία.

Να ειδοποιήσει την ασφάλεια του Οργανισμού ή ακόμη και την Αστυνομία», δήλωσε στο thestival ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Γιώργος Σκόδρας.