• 15 Απριλίου, 2021

Θεσσαλονίκη: Αντιδράσεις για το μπλόκο στο λιανεμπόριο – Ζέρβας: “Η αγορά να λειτουργήσει – Αναθεωρήστε”

 Θεσσαλονίκη: Αντιδράσεις για το μπλόκο στο λιανεμπόριο – Ζέρβας: “Η αγορά να λειτουργήσει – Αναθεωρήστε”

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Θεσσαλονίκη να μην ανοίξουν τα καταστήματα λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης στην πόλη.

Ο δήμαρχος της όλης, Κωνσταντίνος Ζέρβας έκανε έκκληση προς τους αρμόδιους και όσους έχουν την ευθύνη των αποφάσεων να αναθεωρήσουν τη στάση τους για την αγορά της Θεσσαλονίκης.

«Η εισήγηση της τελευταίας στιγμής για την εξαίρεση της Θεσσαλονίκης από τα μέτρα για το άνοιγμα του λιανεμπορίου και τις διαδημοτικές μετακινήσεις είναι αιφνιδιαστική, δυσάρεστη και έρχεται μια στιγμή κατά την οποία όλοι ανέμεναν το αντίθετο», τονίζει ο δήμαρχος σε δήλωσή του.

Όπως αναφέρει, «ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρηματίες έκαναν τον προγραμματισμό τους, ακολουθώντας δημόσιες δηλώσεις και διαβεβαιώσεις. Μετά από τόσους μήνες πιστής τήρησης των μέτρων, μήνες οικονομικής ζημίας και κλειστών καταστημάτων, δικαιούνται καλύτερης αντιμετώπισης. Οι αντικρουόμενες πληροφορίες, οι συνεχείς αλλαγές αποφάσεων και οι ανατροπές απομειώνουν την αξιοπιστία, προκαλούν σύγχυση και εν τέλει υποσκάπτουν τη συλλογική προσπάθεια».

«Έχω δηλώσει εδώ και καιρό ότι η διαχείριση της πανδημίας πρέπει να γίνει με έξυπνο τρόπο, με έξυπνα μέτρα, με ρυθμίσεις και διαβαθμίσεις. Το ‘όλα κλειστά – όλα ανοιχτά’ είναι προφανές ότι πλέον δεν αποδίδει τα αναμενόμενα. Έναν χρόνο μετά, απαιτούνται νέες προσεγγίσεις, νέοι τρόποι, νέα μέτρα και νέες αποφάσεις, που θα προστατεύουν τη δημόσια υγεία πιο αποτελεσματικά. Η αγορά μπορεί και πρέπει να λειτουργήσει με κανόνες. Είναι ανάγκη επιτακτική, που θα δώσει μια απολύτως απαραίτητη οικονομική ανάσα, αλλά ταυτόχρονα είναι και μια διέξοδος αποσυμπίεσης για την κοινωνία. Κάνω έκκληση προς τους αρμόδιους και όσους έχουν την ευθύνη των αποφάσεων να αναθεωρήσουν τη στάση τους», σημειώνει

ΕΟΦ: Ηχηρή παραίτηση για το εμβόλιο της AstraZeneca – Βολές για Κικίλια-Ολόκληρη η επιστολή

«Μετά από 13 μήνες που βρισκόμαστε σε μια φάση πραγματικά πολέμου με τον ιό θυμάστε ότι είχα πει πρέπει να είμαστε πιο σοφοί και να έχουμε έξυπνα μέτρα. Έχουμε ένα μεγάλο κομμάτι ευπαθών ομάδων ήδη εμβολιασμένων. Έχουμε μια κατάσταση που επανέρχεται αλλά πλέον αυτό το άνοιξε κλείσε, κλείστα όλα, πλέον δεν έχει κανένα αποτέλεσμα. Ειδικά από την στιγμή που όλοι οι έμποροι, όλοι οι επαγγελματίες, είχαν προετοιμαστεί βλέπαμε να γίνονται βιτρίνες να παραλαμβάνουν εμπορεύματα. Όλοι περιμέναμε αυτή την επιστροφή στην κανονικότητα, και ο κόσμος να μπορεί να πηγαίνει εκτός από τους ίδιους και ίδιους χώρους» τόνισε ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης σε παρέμβασή του σε ραδιοφωνικό σταθμό.

«Την περασμένη Κυριακή μαζέψαμε από την Νέα Παραλία 300 γιγαντοσακούλες σκουπιδιών. Ο κόσμος όλος είναι στους δημόσιους χώρους. Προφανώς γατί έχει αυτή την ανάγκη. Πρέπει να δώσουμε εκτονώσεις που θα είναι μια win – win κατάσταση» υπογράμμισε.

Σχετικά με το γιατί πάρθηκε αυτή η απόφαση ο δήμαρχος είπε πως «από το πρωί είμαι σε έναν κύκλο τηλεφωνημάτων για να αναληφθώ ποιοι είναι αυτοί οι λόγοι Καταλαβαίνω ότι το πράγμα αρχίζει και κοκκινίζει στα νοσοκομεία αλλά με όλα κλεισμένα. Πρέπει να είμαστε πιο έξυπνοι στο τι πρέπει να κάνουμε

Έχω μια εικόνα ότι στις ΜΕΘ τα πράγματα χειροτερεύουν δεν είμαστε σαν τον Νοέμβριο, δεν είμαστε στην κατάσταση της Αθήνας. Πραγματικά δεν θα έχει όφελος αυτή η κατάσταση».