• 18 Οκτωβρίου, 2021

Θεσσαλονίκη: Άδειασαν οι δρόμοι την πρώτη νύχτα του μίνι lockdown

 Θεσσαλονίκη: Άδειασαν οι δρόμοι την πρώτη νύχτα του μίνι lockdown

Aπό τα μεσάνυχτα τα περισσότερα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της Θεσσαλονίκης κατέβασαν ρολά λόγω του μίνι lockdown.

Οι δρόμοι άδειασαν και οι πολίτες επέστρεψαν στα σπίτια τους, καθώς η Θεσσαλονίκη πέρασε στο «Επίπεδο Συναγερμού 4» του επιδημιολογικού χάρτη.

Σε κεντρικά σημεία της πόλης είχαν στηθεί αστυνομικά μπλόκα, τα οποία πραγματοποιούσαν ελέγχους σε πεζούς και οχήματα μιας και βάσει των μέτρων απαγορεύεται η κυκλοφορία από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας. Απαγορεύεται επίσης η μουσική καθ’ όλο το 24ωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Metron Αnalysis: Τι προκάλεσε τη ραγδαία φθορά στην κυβέρνηση τους τελευταίους τρεις μήνες – Οι εκπλήξεις στη νέα δημοσκόπηση

Κι ενώ τα καφέ και τα μπαρ άδειασαν, οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας Covid-19 της Θεσσαλονίκης άρχισαν να γεμίζουν σύμφωνα με στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων. Συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ούτε μία κλίνη ΜΕΘ διαθέσιμη.

Συγκεκριμένα, οι 15 κλίνες του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ είναι καλυμμένες, όπως και οι 15 του Ιπποκρατείου, οι 11 του Παπαγεωργίου, οι 22 του Παπανικολάου και οι 8 του Αγίου Δημητρίου.

Πηγή: thestival.gr