• 2 Δεκεμβρίου, 2021

Θεμιστοκλέους: Ανοίγει στις 5 Νοεμβρίου η πλατφόρμα για την 2η δόση όσων έχουν κάνει Johnson&Johnson

 Θεμιστοκλέους: Ανοίγει στις 5 Νοεμβρίου η πλατφόρμα για την 2η δόση όσων έχουν κάνει Johnson&Johnson

Στις 5 Νοεμβρίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τα ραντεβού της 2ης δόσης του εμβολίου, όσων είχαν εμβολιαστεί με το Johnson & Johnson. H 2η δόση θα πραγματοποιηθεί είτε με το ίδιο εμβόλιο είτε με mRNA.

Στην ενημέρωση για τους εμβολιασμούς στην Ελλάδα, ο Μάριος Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε το άνοιγμα της πλατφόρμας για. Τη δεύτερη δόση – για όσους είχαν εμβολιαστεί με Johnson & Johnson – μπορούν να την κάνουν εφόσον έχουν περάσει δύο μήνες από τον αρχικό εμβολιασμό.

Η 2η δόση, όπως ανακοίνωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, θα γίνεται με το ίδιο εμβόλιο ή με κάποιο mRNA (αρχικά με Pfizer και στη συνέχεια θα προστεθεί και το Moderna).

Η πλατφόρμα για τα ραντεβού της 2ης δόσης ανοίγει για όλους, δίχως να υπάρχουν ηλικιακά κριτήρια, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα σταλεί SMS στους πολίτες.

Το ποσοστό εμβολιασμένων, η συμπεριφορά μας και οι καιρικές συνθήκες, θα καθορίσουν τη νοσηρότητα στην κοινότητα το επόμενο διάστημα, ανέφερε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19.

Αναφερόμενη στην κυκλοφορία του ιού της γρίπης και της covid-19, είπε ότι αυξάνει τη θνητότητα κατά 20% η συνλοίμωξη γρίπης και covid-19, σύμφωνα με μελέτη από την Μ. Βρετανία.

Σχετικά με τον αντιγριπικό εμβολιασμό ανέφερε ότι μέχρι στιγμής έχουν γίνει πάνω από 1 εκατ. δόσεις. Αναφερόμενη δε στα μικρά ποσοστά εμβολιασμού με το εμβόλιο της γρίπης σε εγκύους, περίπου 5.000, σε παχύσαρκους περίπου 4.000 και σε υγειονομικούς περίπου 20.000, η κυρία Θεοδωρίδου επισήμανε ότι το μήνυμα του αυξημένου κινδύνου για ορισμένες ομάδες ευάλωτων ομάδων δεν πρέπει να έχει φτάσει.

«Στις 21/10 δημοσιεύονται στο Nature στοιχεία από Σουηδία, Δανία και Γαλλία, μελέτησαν την αποτελεσματικότητα ως προς την πρόληψη και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά», είπε ακόμη, ενώ στη συνέχεια τόνισε πως ο συνδυασμός εμβολίων αποδείχτηκε -με βάση την συγκεκριμένη μελέτη- εξαιρετικά αποδοτικός.

Σύμφωνα με την ίδια τα «μαζεμένα τσιμπήματα» της θύμισαν ένα γνωμικό, με…νόημα. «Στην ώρα της μια βελονιά σε γλυτώνει από εννιά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Πάνω από 6.350.000 συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, 69.8% του ενήλικου πληθυσμού»επεσήμανε από την πλευρά του ο γ.γ πρώτοβάθμιας φροντίδας Μάριος Θεμιστοκλέους.