Θάνατος Μαλένας Ίριδας: Ξεκινούν οι καταθέσεις μαρτύρων

 Θάνατος Μαλένας Ίριδας: Ξεκινούν οι καταθέσεις μαρτύρων

Ξεκινούν από σήμερα οι καταθέσεις νέων μαρτύρων για τους θανάτους των δύο άλλων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, της 3,5 ετών Μαλένας αλλά και της μόλις 9 μηνών Ίριδας. Μετά τη νέα εισαγγελική έρευνα που διατάχτηκε στο πλαίσιο της οποίας ανασύρθηκαν από το αρχείο οι δύο δικογραφίες, στο Τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Αθήνας βρίσκονται ήδη οι φάκελοι για τους θανάτους των δύο μικρών παιδιών.

Η προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών της Αθήνας ζήτησε η έρευνα να ολοκληρωθεί τάχιστα προκειμένου να χυθεί άπλετο φως και στις δύο αυτές υποθέσεις οι οποίες είχαν τεθεί στο αρχείο. Η έρευνα θα κινηθεί βάσει των ιστολογικών εξετάσεων των δύο παιδιών, αλλά και βάσει των νέων στοιχείων. Κρίσιμα ερωτήματα έχουν ανακύψει για το σύντομο χρονικό διάστημα -των 20 μηνών- όπου και ήταν το χρονικό διάστημα μεταξύ του οποίου επήλθε ο θάνατος των δύο παιδιών.

Σημαντική θεωρείται η κατάθεση ενός άνδρα που εργάζεται σε εταιρεία ασφαλείας υψηλών προσώπων, και στον οποίο είχε απευθυνθεί η ίδια η Ρούλα Πισπιρίγκου. Όπως είχε αποκαλύψει ο ίδιος συνάντησε δύο φορές την 33χρονη παρουσία συγγενικών της προσώπων. Αρχικά του ζήτησε να αναλάβει την προστασία της, ενώ στην πορεία τον είχε ρωτήσει πώς γίνονται οι ανακρίσεις στο τμήμα ανθρωποκτονιών.

Ακόμα, η 33χρονη προσπαθούσε να βρει μέσω του ίδιου, κάποιον που να κάνει κακό στον Μάνο Δασκαλάκη ώστε να τον κάνει να γυρίσει πίσω στην Πάτρα, επειδή τότε διέμενε στην Αθήνα. Στο «κάδρο» των ερευνών είναι και μέλη της οικογένειας, ιατροδικαστές, κοινωνικοί λειτουργοί και βέβαια, το άτομο ή τα άτομα που μπορεί να βοήθησαν στην προμήθεια της κεταμίνης. Στο «μικροσκόπιο» έχει μπει και ο θάνατος της σπιτονοικοκυράς Ρούλας και Μάνου, για τον οποίο επίσης διενεργείται έρευνα από την Εισαγγελία Πάτρας.

Παναγιώτης Δρίβας