• 19 Σεπτεμβρίου, 2020

Θαμμένο οπλοστάσιο αποκαλύφθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. στην Καστοριά (vid)

 Θαμμένο οπλοστάσιο αποκαλύφθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. στην Καστοριά (vid)

Σε αστυνομική επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν τα Τμήματα Ασφάλειας και Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς και της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας και συνέδραμε η 122 Ομάδα Ναρκαλιείας / Τ.Ε.Ν.Ξ. του Στρατού Ξηράς  βρέθηκαν θαμμένα σε περιφραγμένο χώρο υπαίθριας επιχείρησης όπλα και πυρομαχικά.

Τα ευρύματα τα οποία και κατασχέθηκαν, αποτελούνταν από: αντιαρματικό ρουκετοβόλο (RPG), 16 κεφαλές αντιαρματικού ρουκετοβόλου (RPG), 79 αμυντικές χειροβομβίδες και επιθετική χειροβομβίδα, 3 πολεμικά τυφέκια τύπου KALASHNIKOV, 2 υποπολυβόλα, τύπου type- 50,  4 γεμιστήρες υποπολυβόλων, τύπου type- 50, 25.920 φυσίγγια, 80 πυροδοτικοί μηχανισμοί χειροβομβίδων, 16 συσκευασίες προωθητικής ύλης γεμίσματος αντιαρματικού ρουκετοβόλου (RPG) και 9 κυλινδρικά δακτυλίδια ελάσματος κεφαλής αντιαρματικού ρουκετοβόλου (RPG).

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καστοριάς, που διενεργεί τη σχετική προανάκριση, εξετάζεται τόσο ο ακριβής τρόπος και χρόνος προμήθειας του οπλισμού, όσο και η ενδεχόμενη συμμετοχή συνεργών του ιδιοκτήτη του χώρου. Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβάλλεται στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο ιδιοκτήτης του χώρου όπου αποκαλύφθηκε το θαμμένο οπλοστάσιο, είναι έγκλειστος στο κατάστημα κράτησης της Λάρισσας, για υποθέσεις ναρκωτικών, όπλων και αρχαιοκαπηλίας. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.