• 1 Αυγούστου, 2021

Θαλάσσια βλέννα στο Μαρμαρά: Κίνδυνος και για τα ελληνικά νησιά (vid)

 Θαλάσσια βλέννα στο Μαρμαρά: Κίνδυνος και για τα ελληνικά νησιά (vid)

Kίνδυνος για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, αφού έφτασε στις ακτές της Ίμβρου η βλέννα που ως επιδημιολογική βόμβα έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στη Θάλασσα του Μαρμαρά, κυρίως στον τουρισμό αλλά και στην αλιεία.

Το παρήγορο είναι ότι ενώ το αποκρουστικό θέαμα κατευθυνόταν προς τα ελληνικά νησιά, ο άνεμος το γύρισε πάλι προς τις τουρκικές ακτές.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του CNN Τurk, ο προβληματισμός είναι τεράστιος στο τουριστικό νησί της Ίμβρου. Μάλιστα, σε πολλά σημεία η θάλασσα δε φαίνεται, αφού η βλέννα έχει καλύψει όλη την επιφάνειά της. Ιδιαίτερα απειλείται το αλιευτικό λιμάνι της Ίμβρου. Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει ξεκινήσει με συνεργεία τον καθαρισμό των ακτών, ωστόσο, σε όλο το νησί υπάρχει τεράστιος φόβος, μήπως χαθεί μέρος ή και ολόκληρη τουριστική περίοδος.

«Αυτή την εικόνα εδώ και κάποιο διάστημα δυστυχώς την συνηθίσαμε στον Μαρμαρά Αλλά η εικόνα δεν είναι από τον Μαρμαρά, αλλά από τον τουριστικό παράδεισο του Βόρειου Αιγαιου την Ίμβρο. Από την βλέννα που έχει καλύψει την επιφάνεια η θάλασσα δεν φαίνεται». ανέφερε ο Τούρκος δημοσιογράφος.

Ειδικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να εμφανιστούν ακόμα και σοβαρές μολυσματικές ασθένειες, εξαιτίας της βλέννας, η οποία δημιουργήθηκε από υπερβολική παραγωγή πλαγκτόν και φυκιών.

Πηγή: ethnos.gr