• 1 Δεκεμβρίου, 2021

Τετ α τετ του Κυριάκου Μητσοτακη με την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις

 Τετ α τετ του Κυριάκου Μητσοτακη με την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Διάσκεψης για τη Λιβύη που πραγματοποιείται στο Παρίσι – Συζήτησαν και για την επικείμενη επίσκεψη του Ελληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σύντομο τετ α τετ με την αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Καμάλα Χάρις, στο περιθώριο της Διάσκεψης Κορυφής των Παρισίων για τη Λιβύη.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, συζητήθηκε η πρόσφατη υπογραφή της πενταετούς επέκτασης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ, η οποία επισφραγίζει το άριστο επίπεδο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και την αναγνώριση της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και η προσεχής επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ σε χρόνο που θα καθοριστεί.

Σειρά διμερών επαφών είχε και ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στο περιθώριο της Διεθνούς Διάσκεψης στο Παρίσι για τη Λιβύη, στην οποία συνοδεύει τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σ’υμφωνα με διπλωματικές πηγές ο κ. Δένδιας μέχρι στιγμής έχει συναντηθεί με τους Υπουργούς Εξωτερικών της Ισπανίας, της Τυνησίας, της Αιγύπτου και της Κύπρου, καθώς και με τον Ειδικό Απεσταλμένο για τη Λιβύη, Γιαν Κούμπις (Jan Kubis).