• 4 Δεκεμβρίου, 2021

ΚΙΝΑΛ: Τέλος στο θρίλερ με τα ντιμπέιτ των υποψηφίων – Δευτέρα 29 Νοεμβρίου στην ΕΡΤ

 ΚΙΝΑΛ: Τέλος στο θρίλερ με τα ντιμπέιτ των υποψηφίων – Δευτέρα 29 Νοεμβρίου στην ΕΡΤ

Debate των πέντε υποψηφίων για την αρχηγία του ΚΙΝΑΛ συμφωνήθηκε με τη διοίκηση της ΕΡΤ να γίνει τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου στις 22:00. Στην τηλεδιάσκεψη που προηγήθηκε μεταξύ των εκπροσώπων των πέντε υποψηφίων με τους κυρίους Κωνσταντίνο Ζούλα, Φώτη Καφαράκη και Γιάννη Τρουπή μετά την άρνηση Παπανδρέου συμφώνησαν να γίνει το debate με τους πέντε (Ανδρέας Λοβέρδος, Χάρης Καστανίδης, Παύλος Χρηστίδης, Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος).

Η ΕΡΤ πρότεινε να συμμετάσχουν οι δημοσιογράφοι: Γιώργος Κουβαράς (Action 24), Τάσος Παππάς (Εφημερίδα των Συντακτών) και Παύλος Τσίμας (Ρ/Σ ΣΚΑΪ) ώστε να εκπροσωπηθούν όλα τα είδη ΜΜΕ. Συντονίστρια θα είναι η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ, Αντριάνα Παρασκευοπούλου.

Με την πρόταση αυτή συμφώνησαν οι τέσσερις υποψήφιοι, ωστόσο διατύπωσε ενστάσεις ο εκπρόσωπος του Νίκου Ανδρουλάκη, Βαγγέλης Τσόγκας. Οπως είπε παρεμβαίνοντας: «η πλευρά Ανδρουλάκη θα επιθυμούσε να υπάρξει εκπροσώπηση από τους δημοσιογράφους των ιδιωτικών καναλιών ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη επικοινωνιακή διάχυση».

Ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Κ. Ζούλας εξήγησε ότι η επιλογή των δημοσιογράφων είναι δικαιοδοσία της ΕΡΤ, ωστόσο τελικώς, αποφασίστηκε να γίνει μια κρούση από τη Δημόσια Τηλεόραση στα ιδιωτικά κανάλια ώστε να διερευνηθεί εάν έχουν πρόθεση να στείλουν δημοσιογράφους για το debate. Μόλις υπάρξει απάντηση, θα ενημερωθούν και οι υποψήφιοι ώστε να συζητήσουν με τους δημοσιογράφους που τελικά θα επιλεγούν για τις λεπτομέρειες του debate (σκηνοθεσία, θεματικές ενότητες, χρονική διάρκεια ερωτήσεων κ.λ.π.).