• 5 Αυγούστου, 2021

Τέλος οι μάσκες, όχι στην άρση απαγόρευσης κυκλοφορίας – Την Πέμπτη οι τελικές αποφάσεις

 Τέλος οι μάσκες, όχι στην άρση απαγόρευσης κυκλοφορίας – Την Πέμπτη οι τελικές αποφάσεις

Την Πέμπτη η επιτροπή των λοιμωξιολόγων θα συζητήσει τις προϋποθέσεις, αλλά και το ποιους θα αφορά το μέτρο «αφαίρεσης της μάσκας», δηλαδή εάν θα εφαρμοστεί καθολικά ή θα αφορά μόνο όσους έχουν εμβολιαστεί. Πάντως οι επιστήμονες υπογραμμίζουν πως δεν είναι δυνατόν να ελεγχθούν στην πράξη ποιοι έχουν εμβολιαστεί και ποιοι όχι, από αυτούς που δεν θα φορούν μάσκα.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα η επιτροπή των ειδικών προσανατολίζεται στην κατάργηση της χρήσης της μάσκας για όλους τους πολίτες σε εξωτερικούς χώρους, χωρίς το κριτήριο του εμβολιασμού.

Ωστόσο, η μάσκα θα διατηρηθεί υποχρεωτικά σε εξωτερικούς χώρους που παρατηρείται συνωστισμός. Δηλαδή στα μέσα μεταφοράς, στα γήπεδα, στα θέατρα, στις συναυλίες, στα μέσα μεταφοράς αλλά και όπου αλλού υπάρχει πολύς κόσμος.

Οι αποφάσεις θα «κλειδώσουν» την Πέμπτη στην Επιτροπή ενώ στους εσωτερικούς χώρους η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική για όλους προς το παρόν.

Από την άλλη πλευρά όπως όλα δείχνουν θα εξακολουθήσει να ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη για τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους είπε όλοι ελπίζουμε ότι είμαστε κοντά σε αυτό.