• 3 Αυγούστου, 2021

Τελικές απαλλαγές ενοικίων: Πότε θα πληρωθούν οι ιδιοκτήτες

 Τελικές απαλλαγές ενοικίων: Πότε θα πληρωθούν οι ιδιοκτήτες

Την 1η Ιουλίου άνοιξαν οι δηλώσεις Covid Μαΐου. Οι δικαιούχοι ήδη έχουν λάβει προκαταβολή και θα πρέπει να υποβάλουν τη δήλωση, καθώς εάν δεν γίνει τότε θα πρέπει να επιστρέψουν τα χρήματα που έλαβαν. Για όσους δεν έχουν λάβει τα χρήματα, το σύστημα θα ανοίξει πάλι από τη Δευτέρα 5 Ιουλίου έως την Τρίτη 20 Ιουλίου, για να γίνουν αρχικές δηλώσεις ή τροποποιητικές για την περίοδο Ιανουαρίου Απριλίου, με τους δικαιούχους να αναμένουν την πληρωμή στα τέλη Αυγούστου.

Απαλλαγές ενοικίων για τον μήνα Ιούνιο θα δούν ανήκουν στον χώρο της εστίασης, του τουρισμού, του πολιτισμού, του αθλητισμού, των κέντρων διασκέδασης και των μουσικών σκηνών. Το ίδιο ισχύει και για τις μεταφορές, τα γυμναστήρια, παιδότοπους και για κλειστούς επαγγελματίες με κρατική εντολή.

Δεν θα πληρωθούν οι ιδιοκτήτες, ωστόσο το κράτος θα τους αποζημιώσει στα τέλη Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, θα λάβουν 80% της απώλειας για φυσικά πρόσωπα και 60% για νομικά πρόσωπα.

Μείωση στο ενοίκιο της τάξης 40% θα δουν όσοι εργάζονταν σε λιανεμπόριο και τυχερά παιχνίδια, καθώς και οι εργαζόμενοι σε αναστολή και οι φοιτητές. Οι ιδιοκτήτες θα λάβουν αποζημίωση κατά 20%.

  • Για τον μήνα Ιούλιο, απαλλαγή ενοικίου θα δουν οι εργαζόμενοι των παρακάτω χώρων: πολιτισμός (σινεμά, θέατρα), αθλητισμός, πάρκα αναψυχής, διοργάνωση εκδηλώσεων και εκθέσεων, γυμναστήρια, επαγγελματίες και επιχειρήσεις που έχουν κλείσει με κρατική εντολή. Θα αποζημιωθούν τέλη Αυγούστου 80% οι ιδιοκτήτες και 60% οι εταιρίες.

Μείωση ενοικίου κατά 40% για την πρώτη κατοικία όσων είναι σε αναστολή θα ισχύσει και για τους φοιτητές, με τους ιδιοκτήτες να λαμβάνουν το 20% του ενοικίου.