• 4 Μαρτίου, 2021

Τελευταίες πληροφορίες: Συναγερμός για την Αττική- Τι ειπώθηκε στη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων με τον πρωθυπουργό

 Τελευταίες πληροφορίες: Συναγερμός για την Αττική- Τι ειπώθηκε στη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων με τον πρωθυπουργό

Μια σημαντική σύσκεψη για τη διασπορά του κοροναϊού, ενόψει και του αυριανού υπουργικού συμβουλίου, ήταν η σημερινή μεταξύ των λοιμωξιολόγων με τον Κυριάκο Μητσοτάκη με δεδομένη την αύξηση των κρουσμάτων ειδικά στην Αττική, ενόψει μάλιστα και του ανοίγματος γυμνασίων και Λυκείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι στιγμής δεν τίθεται θέμα υπαναχώρησης στην απόφαση αυτή, ωστόσο υπάρχει έντονη ανησυχία για το γεγονός της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων στην Αττική.

“Να μην γίνει η Αττική Θεσσαλονίκη”. Σε αυτή τη φράση επικεντρώνονται η ουσία των αποτελεσμάτων των όσων ειπώθηκαν με την αγωνία να χτυπάει κόκκινο, για επιδημιολογικά στοιχεία των επόμενων ημερών.

Παράλληλα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι μεταλλάξεις του ιού και η διασπορά τους δεν φαίνεται να ανησυχούν σε μεγάλο βαθμό τους επιστήμονες.

Σε ότι αφορά τις υπόλοιπες δραστηριότητες, όλα είναι σε στάδιο επανεκτίμησης και οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν την Παρασκευή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κοροναϊός: Έκτακτα μέτρα στις “κόκκινες” περιοχές

Πώς αποκαλύφθηκε η παράλληλη επιτροπή για πολιτικές αποφάσεις… τύπου απαγόρευσης συγκεντρώσεων – Η σύνθεση και το ΦΕΚ

Ανατροπή στον σχεδιασμό για άνοιγμα δραστηριοτήτων – Τίποτα βέβαιο έως την Παρασκευή, νέα μέτρα στον ορίζοντα

Ειδικότερα για τα χρονοδρομικά, τα πρακτορεία ΟΠΑΠ, τις μετακινήσεις εκτός νομού, ψάρεμα και κυνήγι, όλα είναι υπό εξέταση και τίποτε δεν είναι δεδομένο.

Υπάρχει μάλιστα και το σενάριο να ανακοινωθούν περιοριστικά μέτρα στις περιοχές της Αττικής με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο.

Η κατάσταση αρχίζει πάλι να επιδεινώνεται, και έχει ιδιαίτερη σημασία ότι κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των κομμάτων θα συμμετέχει μαζί με τον Υπ. Υγείας κ. Κικίλια και ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Σύμφωνα με τον μέχρι τώρα σχεδιασμό την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να αποφασιστεί αν θα υπάρξει:

  • θετική γνωμοδότηση της επιτροπής για τη λειτουργία των χιονοδρομικών από τις 8 Φεβρουαρίου. Αναγκαστικά μαζί με αυτό θα ανοίξει και η συζήτηση για τις μετακίνηση εκτός νομού.
  • Από τις 8 Φεβρουαρίου σχεδιάζεται να επανεκκινήσουν σταδιακά και ανά κατηγορία και οι εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης με πρώτους τους υποψηφίους για άδεια δικύκλου, η οποία θεωρείται και πιο ασφαλής διαδικασία προκειμένου να καμφθούν οι αμφιβολίες των ειδικών.
  • Η εστίαση και τα γυμναστήρια από την άλλη εκτιμάται ότι θα περιμένουν αρκετά ακόμα. Το ζήτημα για ενδεχόμενο άνοιγμα της εστίασης δεν αναμένεται να εισαχθεί προς συζήτηση πριν τις 15 Φεβρουαρίου.

Τι είπε ο Χαράλαμπος Γώγος για τα σχολεία

«Δεν αποκλείεται να αλλάξει η απόφαση για Γυμνάσια και Λύκεια αν τα πράγματα χειροτερέψουν» είπε χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1 το μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας, Χαράλαμπος Γώγος.

Όσον αφορά την Αττική ο κ. Γώγος είπε ότι «είμαστε στην κόψη του ξυραφιού καθώς έχουμε στο αστικό κέντρο της χώρας μια ροή κρουσμάτων που είναι το 50% όσων εμφανίζονται σε όλη τη χώρα».

«Αν προκύψει το πρόβλημα θα είναι μεγάλο» πρόσθεσε για την Αττική ο κ. Γώγος.

«Όπως ξέρετε ο ιός είναι εδώ, υπάρχει αυξημένο ιικό φορτίο. Χθες, Τρίτη, είχαμε λίγο παραπάνω εισαγωγές, εξακολουθούμε να έχουμε 1.500 νοσηλευόμενους» παρατήρησε ο Χαράλαμπος Γώγος.

Επανερχόμενος στο θέμα αλλαγής των αποφάσεων ή της λήψης νέων μέτρων το μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας είπε ότι «στο τραπέζι υπάρχουν πάντα όλα, όταν υπάρχει μια πανδημία δεν αποκλείεται τίποτα. Πάνω από όλα είναι η υγεία. Γι’ αυτό και άλλαξε το σύστημα για να έχουμε τα κυλιόμενα δεδομένα της εβδομάδας των κρουσμάτων, των νοσηλευομένων κ.α.».