• 26 Οκτωβρίου, 2020

“Τελευταία προειδοποίηση” Τσίπρα: Κυρώσεις σε όποιους θολώνουν το στίγμα μας και τις συλλογικές αποφάσεις- Μήνυμα σε Τσακαλώτο, Τζάκρη, Πολάκη κ.ά

 “Τελευταία προειδοποίηση” Τσίπρα: Κυρώσεις σε όποιους θολώνουν το στίγμα μας και τις συλλογικές αποφάσεις- Μήνυμα σε Τσακαλώτο, Τζάκρη, Πολάκη κ.ά

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε λάθη επικοινωνίας αλλά και πολιτικής, τα οποία θολώνουν το στίγμα μας, τις συλλογικές μας αποφάσεις» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Αυστηρά μηνύματα προς τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνεδρίαση του διευρυμένου Πολιτικού Κέντρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία («πρωινός καφές» και Προεδρείο ΚΟ). H προειδοποίηση αφορά, όπως έλεγαν πηγές της Κουμουνδούρου, οχι μόνο τον Ευκλείδη Τσακαλώτο αλλά και την Θεοδώρα Τζάκρη, ακόμα και τον Παύλο Πολάκη, ενώ συγκροτείται και όργανο δεοντολογίας με κορυφαία στελέχη μεταξύ των οποίων οι Δημ. Τσανακόπουλος, Όλγα Γεροβασίλη, Νάσος Ηλιόπουλος κ.ά

Όπως σημείωσε, καθήκον του ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα, ταυτόχρονα με την ανάδειξη της εναλλακτικής πρότασης, είναι να βρεθεί δίπλα στους αγώνες των πολιτών.
Τσίπρας / «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει χάσει τον έλεγχο, έρχονται πολιτικές εξελίξεις»
«Ήδη διαγράφονται τρία σημαντικά μέτωπα κινητοποιήσεων στην υγεία, την παιδεία και τον πολιτισμό. Η αντιπολίτευση μας πρέπει να είναι δομική και καθολική, αλλά και η παρουσία μας διαρκής σε αυτά τα μέτωπα» υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας και συμπλήρωσε:

«Μπροστά σε αυτές τις κρίσιμες συνθήκες για τη χώρα και τη κοινωνική πλειοψηφία απαιτείται από το σύνολο των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αυξημένη προσοχή και υψηλό αίσθημα ευθύνης.

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε λάθη επικοινωνίας αλλά και πολιτικής, τα οποία θολώνουν το στίγμα μας, τις συλλογικές μας αποφάσεις μας και δίνουν ευκαιρίες στην κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη να βγουν από τη δύσκολη θέση στην οποία έχουν φέρει τους εαυτούς τους και τη χώρα.

Και οφείλουμε προς αυτή τη κατεύθυνση να πάρουμε συγκεκριμένες αποφάσεις και πολιτικά και οργανωτικά μέτρα. Να αποφασίσουμε συγκεκριμένους κανόνες και διαδικασίες, που θα τηρούνται από όλους. Και για όποιον τους παραβαίνει θα υπάρχουν κυρώσεις»..

«Και ταυτόχρονα», συνέχισε ο Αλ. Τσίπρας, «είναι σημαντικό να ενισχύσουμε τις συλλογικές μας διαδικασίες, ώστε η διαφορετική άποψη να κατατίθεται στα συλλογικά όργανα και να αποφασίζουμε συλλογικά.

Και να μη δίνουμε ευκαιρία στους πολιτικούς μας αντιπάλους ή στα φιλικά τους ΜΜΕ να αξιοποιούν και να εκμεταλλεύονται άστοχες δηλώσεις ή ακόμα και υπαρκτές διαφωνίες.

Σε κάθε περίπτωση, ούτε η κοινωνία ούτε οι άνθρωποι που μας στηρίζουν και περιμένουν στήριξη μέσα σε αυτές τις υγειονομικές, κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες, μπορούν αυτό να το ανεχθούν».

«Η ευθύνη όλων μας δεν είναι πρωτίστως απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, αλλά απέναντι στην κοινωνία που με αποκλειστική ευθύνη και πάλι της ΝΔ μπαίνει εκ νέου σε βαθύτατη κρίση» κατέληξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σημειώνεται, ότι σε αυτό το πλαίσιο αποφασίστηκε η σύσταση ενός άτυπου πειθαρχικού οργάνου προκειμένου να εξετάζονται δηλώσεις που είναι εκτός γραμμής. Σε αυτό θα συμμετέχουν οι Δημήτρης Τζανακόπουλος και Νάσος Ηλιόπουλος και από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, η Όλγα Γεροβασίλη και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.


Ο «πρωινός καφές» αποφάσισε τη σύγκληση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία την ερχόμενη Δευτέρα, με θέματα τη λειτουργία του κόμματος και τις εξελίξεις στην εξωτερική πολιτική.