• 16 Ιουνίου, 2021

Τελευταία εξέλιξη: Ο Μακρόν “σπρώχνει” τη Σύνοδο Κορυφής σε κυρώσεις κατά της Τουρκίας

 Τελευταία εξέλιξη: Ο Μακρόν “σπρώχνει” τη Σύνοδο Κορυφής σε κυρώσεις κατά της Τουρκίας

Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αναλαμβάνει, όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές που επικαλείται ο «Φιλελεύθερος» της Κύπρου, τις πρωτοβουλίες των κινήσεων εντός της ΕΕ, σπρώχνοντας τα κράτη προς την λήψη καθοριστικών αποφάσεων για επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα εγείρει θέμα και σήμερα στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης που θα έχουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες για την πανδημία του κορονοϊού. Οι αναφορές μάλιστα συγκλίνουν στην πιθανότητα συζήτησης του ζητήματος Τουρκία νωρίτερα από τον Δεκέμβριο, όπως είχε καθοριστεί ως χρονικό πλαίσιο επανεξέτασης της τουρκικής συμπεριφοράς κατά τη διάρκεια της τελευταίας Συνόδου Κορυφής στις 2 Οκτωβρίου.

Σε αυτήν τη φάση, Ελλάδα και Κύπρος δεν θα χρειαστεί να μπουν μπροστά για να δώσουν τη διπλωματική μάχη, καθώς το ρόλο αυτό αναλαμβάνει η Γαλλία. Την ίδια ώρα, αποδυναμώνεται και η γερμανική θέση όπως είχε εκφραστεί στην τελευταία σύνοδο των Ευρωπαίων ηγετών.

Αυτή την φορά η Γερμανίδα Καγκελάριος εκτιμάται ότι δεν θα επιχειρήσει να σταθεί απέναντι στο Γάλλο Πρόεδρο αλλά και σε μια σειρά άλλους ηγέτες κρατών μελών που είναι ενοχλημένοι από τη συμπεριφορά του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν.

Πηγή: philenews