• 8 Δεκεμβρίου, 2021

Τελεσίγραφο Μιτσκόσκι σε Ζάεφ – Πρόταση μομφής στις 14:30 της Δευτέρας, αν δεν παραιτηθείς

 Τελεσίγραφο Μιτσκόσκι σε Ζάεφ – Πρόταση μομφής στις 14:30 της Δευτέρας, αν δεν παραιτηθείς

Διορία μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας (07/11) να παραιτηθεί, δίνει το εθνικιστικό VMRO της Βόρειας Μακεδονίας στον Ζόραν Ζάεφ, τονίζοντας ότι δεν έχει προβεί σε αυτή την κίνηση μέχρι τις 14:30 θα υποβάλουν πρόταση δυσπιστίας.

“Η πόρτα είναι ανοιχτή για όποιον πιστεύει ότι αυτή η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ δεν είναι καλή. Όποιος την υποστηρίξει δεν θα είναι μέρος αυτών των βουλευτών που θα ψηφίσουν δυσπιστία. Εδώ δεν υπάρχει πολιτικό κόμμα, αλλά 120 βουλευτές. 61 υποστήριξαν την πρωτοβουλία, 59 τους αφήνω να σκεφτούν. Ας τελειώσουμε πρώτα το πρώτο πράγμα, μετά υπάρχει το Σύνταγμα, οι νόμοι, που πρέπει να γίνονται σεβαστοί. Η εντολή δίνεται στην πλειοψηφία” δήλωσε ο ηγέτης του VMRO, Χριστιάν Μιτσκόσκι, όπως αναφέρουν ΜΜΕ της χώρας.

Και πρόσθεσε: “Προσωπικά, δεν περιμένω από τον Ζάεφ να παραιτηθεί, το βασίζω στην προηγούμενη εμπειρία. Θα το καταθέσουμε στον Πρόεδρο της Συνέλευσης. Στις 14:30 θα ξεκινήσουμε τη διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης σε αυτή την κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ εάν δεν παραιτηθεί”.