Τεχεράνη: Θα λάβουμε τιμωρητικά μέτρα κατά της Ελλάδας για την κατάσχεση ιρανικού πετρελαίου – Αντίδραση για το πλοίο στην Κάρυστο

 Τεχεράνη: Θα λάβουμε τιμωρητικά μέτρα κατά της Ελλάδας για την κατάσχεση ιρανικού πετρελαίου – Αντίδραση για το πλοίο στην Κάρυστο

Το Ιράν αποφάσισε να λάβει «τιμωρητικά μέτρα» κατά της Ελλάδας σχετικά με την κατάσχεση φορτίου ιρανικού πετρελαίου στα ανοικτά ελληνικών ακτών, σύμφωνα με το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο Nour News.

Το πρακτορείο, που διατηρεί σχέσεις με το ανώτατο κρατικό όργανο ασφαλείας του Ιράν, δεν ανέφερε ποια ακριβώς μέτρα σχεδιάζει να λάβει το Ιράν κατά της Αθήνας.

Νωρίτερα σήμερα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το Ιράν κάλεσε τον απεσταλμένο της Ελβετίας, ο οποίος εκπροσωπεί διπλωματικά και τις ΗΠΑ για εμπορικά ζητήματα στην Τεχεράνη, για να διαμαρτυρηθούν για την δέσμευση, από πλευράς των αμερικανικών αρχών, φορτίου ιρανικού πετρελαίου που μεταφερόταν σε πλοίο ρωσικής διαχείρισης, κοντά στις ακτές της Ελλάδας, σύμφωνα με το ιρανικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, όπως μετέδωσε το Reuters, οι Ηνωμένες Πολιτείες κατάσχεσαν ιρανικό φορτίο πετρελαίου που βρισκόταν σε πλοίο που διαχειρίζεται η Ρωσία κοντά στην Ελλάδα και θα στείλουν το φορτίο στις ΗΠΑ με άλλο πλοίο.

Οι ελληνικές αρχές κατέσχεσαν τον περασμένο μήνα το υπό ιρανική σημαία Pegas, με 19 μέλη ρωσικού πληρώματος στο πλοίο, κοντά στις ακτές του νότιου νησιού της Εύβοιας λόγω των κυρώσεων της ΕΕ.

Μανώλης Δράκος