• 17 Σεπτεμβρίου, 2021

Ταξίδι στα Κύθηρα με απευθείας πτήση από τη Θεσσαλονίκη

 Ταξίδι στα Κύθηρα με απευθείας πτήση από τη Θεσσαλονίκη

Βρίσκεται νότια της Πελοποννήσου και ανήκει στην περιφέρεια Αττικής. Το έχουμε τραγουδήσει, το έχουμε αγαπήσει μέσα από τη σκηνοθετική “ματιά” του αείμνηστου Θόδωρου Αγγελόπουλου και είναι ένας τόπος που οι περισσότεροι επιθυμούν να επισκεφθούν: Το νησί των Κυθήρων.

Ωστόσο, για τους βορειοελλαδίτες ήταν ένας προορισμός που τα τελευταία τέσσερα χρόνια, εξαιτίας της απουσίας απευθείας αεροπορικής σύνδεσης έμοιαζε απρόσιτος. Είτε γιατί απαιτούνταν δύο πτήσεις (με ενδιάμεση στάση την Αθήνα) είτε γιατί το ταξίδι με το αυτοκίνητο ξεπερνάει τις δέκα ώρες. Φέτος όμως, από τις 4 Ιουλίου τα Κύθηρα συνδέονται πλέον με απευθείας αεροπορική σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη, δύο φορές την εβδομάδα με την Aegean airlines.

Και μπορεί τα Κύθηρα να είναι αγαπημένος προορισμός των Ιταλών, των Γάλλων και γενικότερα των βορειο και κεντροευρωπαίων αλλά ο εσωτερικός τουρισμός ήταν πάντα ψηλά στη στόχευση της δημοτικής αρχής, σύμφωνα με τον δήμαρχο Κυθήρων και Αντικυθήρων Στράτο Χαρχαλάκη.

Τα Κύθηρα οι Έλληνες τα αγαπούν και τα επισκέπτονται. Ειδικά φέτος, από το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και έπειτα, το νησί κινείται με υψηλές πληρότητες.

Είναι ένα νησί με έντονες αντιθέσεις που γεμίζει με εικόνες τον επισκέπτη. Η χώρα του νησιού θυμίζει Κυκλάδες ενώ στη νότια πλευρά κυριαρχεί η βενετσιάνικη αρχιτεκτονική. Εκτός από τις γραφικές παραλίες, στο νησί μπορεί κανείς να κολυμπήσει στα νερά του καταρράκτη της Νεράιδας στο χωριό του Μυλοπόταμου. Πάνω από 100χλμ πεζοπορικών διαδρομών έχουν σηματοδοτηθεί ενώ ο δήμος έχει ήδη δρομολογήσει την ανάπτυξη του ορεινού τουρισμού αλλά και του τουρισμού “αδρεναλίνης” που περιλαμβάνει αθλήματα και διαδρομές σε φαράγγια και ποτάμια.

Τα Κύθηρα έχουν αγαπηθεί τόσο πολύ από μεγάλη μερίδα τουριστών που πλέον τα έχουν επιλέξει ως τόπο ημιμόνιμης κατοικίας. Ιταλοί, Γάλλοι, Δανοί κ.α. έχουν αγοράσει σπίτια στα Κύθηρα και έχουν επιλέξει να μοιράζουν τη ζωή τους ανάμεσα σε δυο χώρες.

Στα ατού του νησιού έρχεται να προστεθεί και η γαστρονομία με προϊόντα brand όπως το μέλι Κυθήρων, το λάδι και το κρασί.

Το 2019 τα Κύθηρα είχαν τουρισμό μέχρι και τον Νοέμβριο χάρη στην ανάπτυξη του πεζοπορικού τουρισμού αλλά και άλλων θεματικών μορφών τουρισμού. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι πολλοί τουρίστες επισκέφθηκαν το νησί για να πάρουν μέρος στη συγκομιδή ελιάς και να συμμετάσχουν στην παραγωγή λαδιού.

Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο libre.gr είναι προσωπικές και εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα.