• 21 Ιουνίου, 2021

Τασούλας σε Τσίπρα: Θέμα αυτοπροστασίας η κοινοβουλευτική λειτουργία με υγειονομικούς κανόνες

 Τασούλας σε Τσίπρα: Θέμα αυτοπροστασίας η κοινοβουλευτική λειτουργία με υγειονομικούς κανόνες

Σε δύο εβδομάδες αναμένεται να εξεταστεί η πρώτη αλλαγή στη λειτουργία της Βουλής, λόγω Covid, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα.

Απαντώντας στην κριτική του Αλέξη Τσίπρα που έκανε λόγω για «ζητήματα δημοκρατίας» τόνισε ότι μέχρι σήμερα 107 άνθρωποι που εργάζονται στη Βουλή (είτε βουλευτές είτε αστυνομικοί είτε εργαζόμενοι) έχουν νοσήσει από κοροναϊο, ξεκαθαρίζοντας ότι η λειτουργία της Βουλής δεν αποτελεί απόφαση του πρωθυπουργού αλλά του Προέδρου της Βουλής

Ο ίδιος υπογράμμισε, απευθυνόμενος προς τον Αλέξη Τσίπρα, ότι κανείς δεν ήταν προετοιμασμένος για τη διαχείριση μιας τέτοιας πανδημίας, «με πρώτο εμένα». Είπε, όμως, ότι η βασική του επιδίωξη ήταν να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.
“Όταν φιλοδοξούσα να διοικήσω την Βουλή μετά την τιμητική σας ψήφο του καλοκαιριού του 2019, δεν σκέφτηκα ότι θα το κάνω συνεργαζόμενος με τους γιατρούς της Βουλής επειδή το επέβαλλε η ανάγκη”, είπε ο κ. Τασούλας, υπαινισσόμενος ότι τα μέτρα τα εισηγείται η υγειονομική μονάδα του Κοινοβουλίου και δεν επιβάλλονται από αλλού.
“Και δεν φιλοδοξούσα να χειριστώ θέματα επιπολασμού του κοροναϊού στο κοινοβούλιο, θέματα, self test ή και μοριακών τεστ στο κοινοβούλιο. Ούτε φιλοδοξούσα να μη βλέπω εσάς την ώρα που σας μιλάω ή εσείς εμένα και να βλέπω μία μασκοφορεμένη Βουλή. Ούτε φιλοδοξούσα να μιλάω αφού απολυμάνουν το χώρο από τον προηγούμενο ομιλητή”, προσέθεσε ο ίδιος.

Κλείνοντας ο Πρόεδρος της Βουλής προανήγγειλε ότι στο εγγύς μέλλον αναμένεται να διευρυνθεί ο χρόνος εξέτασης των νομοσχεδίων καθώς επίσης θα προβλεφθεί και η αύξηση των παρόντων βουλευτών τόσο στην Ολομέλεια όσο και στις επιτροπές. Τα παραπάνω θα λάβουν χώρα σε περίπου δύο εβδομάδες.