Τάμπλετ Τζωρτζίνας: Κανένα στοιχείο μέχρι στιγμής για την κεταμίνη – Τι βρήκαν οι αρχές

 Τάμπλετ Τζωρτζίνας: Κανένα στοιχείο μέχρι στιγμής για την κεταμίνη – Τι βρήκαν οι αρχές

Tο τάμπλετ, το οποίο ανασύρθηκε το Σαββατοκύριακο από τον τάφο της Τζωρτζίνας δεν έδειξε κάποιο στοιχείο για τη «διαδρομή» της κεταμίνης, την οποία φέρεται ότι χρησιμοποιήσε για τη δολοφονία της 9χρονης η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Κωνσταντίνου Φλαμή, οι Αρχές δεν εντόπισαν κάποιο συγκλονιστικό εύρημα από το τάμπλετ.

Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος ανέφερε στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον Ant1, πως εντοπίστηκαν 3 βίντεο.

Ένα βίντεο με την Πέπα το γουρουνάκι, ένα βίντεο από τη δημοφιλή σειρά του Mega Παραπέντε και ένα βίντεο του Μάρκου Σεφερλή.

Βρέθηκε και μία διεύθυνση email που δεν φαίνεται να έχει σχέση με την υπόθεση της κεταμίνης.

Πρόσθεσε μάλιστα, ότι η ΕΛ.ΑΣ. εκτιμά πως η Ρούλα Πισπιρίγκου προμηθεύτηκε την κεταμίνη χέρι – χέρι, καθώς γνώριζε πως θα αφήσει ηλεκτρονικά ίχνη.

Όπως άλλωστε αναφέρει και το ρεπορτάζ του Γιώργου Πρωτοψάλτη στο iEidiseis, όσον αφορά το tablet αρμόδιοι αξιωματικοί εκτιμούν πως δεν έχει να προσδώσει κάτι στις έρευνες, καθώς πιστεύουν πως η 33χρονη κατηγορούμενη, «θα το πέταγε, θα το κατέστρεφε, θα αφαιρούσε ενοχοποιητικά στοιχεία και δεν θα το έθαβε μαζί με το παιδί».

Σχεδόν βέβαιες ότι δεν μπορεί να προκύψει συνέργεια σε επίπεδο φυσικής αυτουργίας στις δολοφονίες της Μαλένας και της Ίριδας στην Πάτρα, εμφανίζονται αστυνομικές πηγές.

Οι αστυνομικοί που διερευνούν την υπόθεση, αφήνουν ένα μικρό ενδεχόμενο περιφερειακού ρόλου κάποιων προσώπων, εκτιμώντας όμως παράλληλα πως κανείς δεν είχε υποπτευθεί τι έκανε η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Σε περίπτωση που στοιχειοθετηθεί εγκληματική ενέργεια όσον αφορά στο θάνατο των δύο κοριτσιών από τους ιατροδικαστές και τους αστυνομικούς, αν κάποιος ή κάποια αποδειχτεί ότι ήταν παρόν ή παρούσα, θα μπορούσε ενδεχομένως να κατηγορηθεί για υπόθαλψη εγκληματία ή ψυχική συνδρομή στη διάπραξη εγκλήματος.

«Στην περίπτωση της δολοφονίας της Τζωρτζίνας αποκλείεται η συνέργεια άλλου προσώπου. Και για τις υποθέσεις θανάτων Μαλένας και Ίριδας αν αυτοί αποδειχθούν ότι είναι εγκληματικές ενέργειες, δεν φαίνεται να προκύπτει ‘συν-απόφαση και συν-εκτέλεση’. Δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο συνδρομής με κάποιον άλλον τρόπο, αλλά και πάλι, δεν έχει προκύψει και θεωρούμε απίθανο να προκύψει και να επιβεβαιωθεί», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι αστυνομικοί που διαχειρίζονται την υπόθεση.

Παναγιώτης Δρίβας