• 23 Ιουνίου, 2021

Ταμείο Ανάκαμψης: Tον Ιούλιο oι πρώτες εκταμιεύσεις

 Ταμείο Ανάκαμψης: Tον Ιούλιο oι πρώτες εκταμιεύσεις

Το χρονοδιάγραμμα για τις εκταμιεύσεις του Ταμείου Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τα κράτη μέλη αποκάλυψε ο Βάλντις Ντομπρόβσκις.

“Θα ανέμενα τις πρώτες εκταμιεύσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης τον Ιούλιο. Αναμένεται ότι ένας σημαντικός αριθμός χωρών θα είναι στην πρώτη ομάδα που θα λάβει κονδύλια”, δήλωσε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος για θέματα Οικονομίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις σε μικρή ομάδα δημοσιογράφων μεταξύ των οποίων και της γερμανικής εφημερίδας «Die Welt».

Σύμφωνα με τον Ντομπρόβσκις “δεν είναι ακόμη βέβαιο για ποιες χώρες θα πρόκειται. Αυτό εξαρτάται από την αξιολόγηση των επενδυτικών και μεταρρυθμιστικών σχεδίων που έχουν υποβληθεί, με τα οποία οι χώρες αιτούνται χρήματα από το Ταμείο. Ο ακριβής αριθμός χωρών δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί επειδή δεν έχουν υποβάλει όλες τα σχέδιά τους και επειδή οι χώρες έχουν υποβάλει τα σχέδιά τους σε διαφορετικές χρονικές στιγμές”, όπως.

“Επιπλέον, υπάρχει μια κάποια ανάγκη για βελτίωση ορισμένων σχεδίων. Ο αριθμός των χωρών θα εξαρτηθεί από την αξιολόγηση των σχεδίων, αλλά φαίνεται εύλογο να είναι 10 έως 15 χώρες”, πρόσθεσε

Συνολικά 23 από τα 27 κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν υποβάλει εθνικά σχέδια εθνικά “σχέδια ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας” στις Βρυξέλλες, το πιο πρόσφατο η Τσεχική Δημοκρατία την Τετάρτη.