• 12 Ιουνίου, 2021

Ταλαιπωρία και τεράστια ουρά στην Εθνική Πινακοθήκη

 Ταλαιπωρία και τεράστια ουρά στην Εθνική Πινακοθήκη

Φώτο Αρχείου

Η καλοκαιρία, η άρση των μέτρων στο lockdown και το άνοιγμα των Μουσείων οδήγησε αρκετό κόσμο και στην Εθνική Πινακοθήκη, το πρωί της Κυριακής 16 Μαΐου, που σχηματίστηκε μεγάλη ουρά.

Συγκεκριμένα, στις 10:30 το πρωί της Κυριακής, η ουρά έφτανε μέχρι την οδό Μιχαλακοπούλου καθώς οι υπάλληλοι στην Εθνική Πινακοθήκη δεν μπορούσαν να εκδόσουν εισιτήρια για την είσοδο των πολιτών. Σύμφωνα με πληροφορίες, παρουσιάστηκε πρόβλημα στη λειτουργία των υπολογιστών.

Η Εθνική Πινακοθήκη, με την επέκταση και ανακαίνιση των χώρων της, αποτελεί το πρώτο μεγάλο έργο του Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στη νέα δεκαετία.

Η μόνιμη  έκθεση της Πινακοθήκης ξεδιπλώνεται σε 1000 πίνακες- από τους 20.000 που φυλάσσονται στις αποθήκες- αποδεικνύοντας τη μεγάλη αξία των  πλούσιων συλλογών της. Ο σχεδιασμός της νέας Εθνικής Πινακοθήκης αναδεικνύει την αισθητική του κτηρίου στο αστικό περιβάλλον της Αθήνας και την τοποθετεί στο ισάξιο μουσειολογικό επίπεδο των αντίστοιχων μουσείων των μεγάλων ευρωπαϊκών πρωτευουσών.

Αναλυτικά: Στο προϋπάρχον κτήριο των 9.720 τετραγωνικών μέτρων προστέθηκαν επιπλέον 11.040 τετραγωνικά μέτρα, υπερδιπλασιάζοντας τους λειτουργικούς του χώρους στα 20.760 τετραγωνικά μέτρα, συνολικά.