• 5 Αυγούστου, 2021

Τα Σκόπια “αδειάζουν” την Ομοσπονδία: Η εθνική ποδοσφαίρου εκπροσωπεί τη χώρα και παίζει με το όνομα της Βόρειας Μακεδονίας

 Τα Σκόπια “αδειάζουν” την Ομοσπονδία: Η εθνική ποδοσφαίρου εκπροσωπεί τη χώρα και παίζει με το όνομα της Βόρειας Μακεδονίας

Δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του περιοδικού “FOKUS” από 12.06.2021, υπό τον τίτλο «Κυβέρνηση για το “FOKUS”: Η FFM αποφασίζει μόνη της για το όνομά της», αναφέρει ότι τέθηκε ερώτημα στην κυβέρνηση για τη θέση της, μετά τη διαμαρτυρία της Ελλάδας στην UEFA για το όνομα της FFM, και απάντησαν ότι η ονομασία της FFM είναι απόφαση των οργάνων της Ομοσπονδίας.

«Η FFM είναι ένωση εγγεγραμμένη επί τη βάσει του Νόμου για τις ενώσεις και τα ιδρύματα. Δεν είναι κρατικό όργανο ή δημόσιος θεσμός, θεσπισμένος με νόμο. Συνεπώς, η ονομασία της FFM είναι απόφαση των οργάνων της Ομοσπονδίας, σύμφωνα με το καταστατικό της. Η εθνική ομάδα από την άλλη πλευρά, εκπροσωπεί τη χώρα και παίζει υπό το επίσημο όνομα του κράτους της Βόρειας Μακεδονίας και υπό τον κωδικό MKD ή MK», διευκρίνισαν από την κυβέρνηση, σύμφωνα με το ανωτέρω δημοσίευμα.

Νωρίτερα, και ο Υπουργός Bujar Osmani τόνισε ότι το όνομα της FFM δεν υπόκειται σε αλλαγή λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών, επειδή η FFM είναι ένωση πολιτών και δεν χρηματοδοτείται από το κράτος, καταλήγει το δημοσίευμα του “FOKUS”.