• 1 Αυγούστου, 2021

Τα self test των Πανελλαδικών – Πότε διατίθενται σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

 Τα self test των Πανελλαδικών – Πότε διατίθενται σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Την εβδομάδα από Δευτέρα έως και Σάββατο 14 έως 19 Ιουνιου θα διατεθούν από τα φαρμακεία (εργάσιμες ώρες, πλην διημερεύσεων και διανυκτερεύσεων) τρία self-test σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και λοιπό προσωπικό σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τις τρεις επόμενες εβδομάδες από 21/6, 28/6 και 5/7, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ), σε συνέχεια σχετικής ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι η συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις προϋποθέτει την προηγούμενη διενέργεια αυτοδιαγνωστικού τεστ και την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης από την πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr ή χειρόγραφης δήλωσης.

Οι ημερομηνίες για την προμήθεια και διενέργεια των αυτοδιαγνωστικών, αλλά και επαναληπτικών τεστ, έχουν ως εξής:

*Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος στο self-test

Στην Αχαΐα

Ειδικότερα, όσον αφορά στις σχολικές μονάδες της Αχαΐας, τα self-test δεν θα διατεθούν από τα φαρμακεία, αλλά από τις σχολικές μονάδες. Οι υπεύθυνοι που ορίστηκαν από τις Σχολικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα παραλάβουν τα self-test για τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και λοιπό προσωπικό των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων και για τους υποψήφιους των Πανελλαδικών Εξετάσεων από την φαρμακαποθήκη PHARMA GROUP ΑΧΑΪΑΣ, Ίου 40, Αγ. Γεώργιος Λάγγουρα, Πάτρα, κατά τις παρακάτω ημέρες και ώρες:

  • οι υπεύθυνοι παραλαβής self-test για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών εξετάσεων και το προσωπικό των εξεταστικών κέντρων (υπεύθυνοι εξεταστικών κέντρων) : Δευτέρα 08:00 – 17:00

οι υπεύθυνοι παραλαβής self-test για τα Δημοτικά Σχολεία : Τρίτη 08:00 – 21:00

οι υπεύθυνοι παραλαβής self-test για Νηπιαγωγεία : Τετάρτη 08:00 – 17:00 και θα τα παραδώσουν σε κάθε δικαιούχο, εντός των σχολικών μονάδων.