• 14 Ιουνίου, 2021

Τα self test εντόπισαν 23.300 κρούσματα – Γεωργαντάς: “Καμία τρύπα ασφαλείας στο gov.gr”

 Τα self test εντόπισαν 23.300 κρούσματα – Γεωργαντάς: “Καμία τρύπα ασφαλείας στο gov.gr”

Για την χρησιμότητα των self test, αλλά και την δυναμική τους στην καταπολέμηση της πανδημίας μίλησε στον ΑΝΤ1 ο Υφυπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

Όπως ανέφερε από όλα τα self test που έγιναν από τις 7 Απριλίου, οπότε ξεκίνησε το μέτρο των self test, μέχρι σήμερα, έχουν προκύψει 23.300 επιβεβαιωμένα κρούσματα, που αφορούν θετικά self test που στην συνέχεια επιβεβαιώθηκαν από μοριακό έλεγχο.

Σε ότι αφορά τα δημοσιεύματα για κενό ασφαλείας στο gov.gr, ο κ. Γεωργαντάς εξέφρασε την απορία του για τα δημοσιεύματα και υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει καμία «τρύπα ασφαλείας» στο gov.gr. Κάθε έγγραφο γεννά έναν κωδικό, που μόνο ο παραλήπτης του γνωρίζει και κανένας άλλος. Είναι όλα σύμφωνα με την ελληνική και την ευρωπαϊκή νομοθεσία και πάντοτε σε συμφωνία με τις αρμόδιες Αρχές».

ΕΜΑ: Εγκρίθηκε φάρμακο μονοκλωνικών αντισωμάτων για τον κοροναϊό

«Όλοι οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, μεταξύ των οποίων οι ιδιοκτήτες ατομικών επιχειρήσεων πχ. ο ιδιοκτήτης ενός κρεοπωλείου και όλοι όσοι έχουν σχέση εξαρτημένης εργασίας με μια επιχείρηση θα πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά ένα self test την εβδομάδα», επεσήμανε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Μέχρι τις 29 Μαΐου θα πρέπει να προμηθευθούν δωρεάν δύο self test από τα φαρμακεία (σημ: ένα για την τρέχουσα και ένα για την επόμενη εβδομάδα), καθώς τα Σαββατοκύριακα για πρακτικούς λόγους δεν γίνεται η διανομή τους από τα φαρμακεία.

Όπως σημείωσε ο κ. Γεωργαντάς, «μετά την διενέργεια του test, ο εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα και ο εργαζόμενος στον δημόσιο πρέπει να δηλώσουν το αποτέλεσμα στην κατάλληλη πλατφόρμα».