• 23 Απριλίου, 2021

“Τα νοσοκομεία δεν διαθέτουν χρήματα για να αγοράσουν τεστ για τους υγειονομικούς. Ασθενείς μπαίνουν με συνοδούς χωρίς κανέναν έλεγχο” καταγγέλουν οι εργαζόμενοι

 “Τα νοσοκομεία δεν διαθέτουν χρήματα για να αγοράσουν τεστ για τους υγειονομικούς. Ασθενείς μπαίνουν με συνοδούς χωρίς κανέναν έλεγχο” καταγγέλουν οι εργαζόμενοι

«Θεωρούμε ότι είναι αναγκαίος  ο εμβολιασμός του συνόλου του υγειονομικού προσωπικού.  Προσπαθούμε να τους  πείσουμε για την προστασία της δημόσιας υγείας και δική τους», δηλώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχ. Γιαννάκος.

«Σήμερα, συνάδελφος γιατρός δίνει μάχη για τη ζωή διασωληνωμένος στην εντατική μεγάλου νοσοκομείου της Αττικής, εκεί όπου εργάζεται, επειδή δεν έχει εμβολιασθεί. Ασφαλώς το μετάνιωσε», προσθέτει ο κ. Γιαννάκος.

«Ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι θα υποβάλλονται οι υγειονομικοί  που δεν  εμβολιάσθηκαν σε rapid test, δύο φορές την εβδομάδα. Αυτό το ζητάμε κι εμείς  για όλους μας από την αρχή της πανδημίας. Το έχει ξαναπεί ο υπουργός, αλλά δεν εφαρμόστηκε, γιατί τα νοσοκομεία δε διαθέτουν χρήματα για την αγορά τόσων πολλών τεστ», διαπιστώνει ο κ. Γιαννάκος και προσθέτει ότι «δεν γίνονται τεστ  στους ασθενείς  που εισάγονται και προσέρχονται για εξετάσεις, ενώ μπαίνουν στα νοσοκομεία και οι συνοδοί των ασθενών χωρίς τεστ».

Σάλος με το βίντεο του δυστυχήματος στη Βουλή με θύμα τον Ιάσονα- Έρευνα διέταξε ο Τασούλας- Ερωτηματικά για τον οδηγό και τον (απόντα) τροχονόμο (vid)

Σχετικά με την κατάσταση στο νοσοκομείο ΜΕΤΑΞΑ, σχολιάζει ο κ. Γιαννάκος: Δε διαθέτουν τα νοσοκομεία μοριακούς αναλυτές και αντιδραστήρια. Βγαίνουν τα αποτελέσματα των τεστ μία ή δύο ημέρες μετά. Πρέπει να δοθεί δεύτερη ευκαιρία στο υγειονομικό προσωπικό να εμβολιασθεί. Πολλοί εγγράφονται στη λίστα του νοσοκομείου και βρίσκονται σε αναμονή για καιρό, λόγω έλλειψης εμβολίων, και άλλοι εγγράφονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα των εμβολιασμών και περιμένουν τη σειρά τους».

ΑΤΤΙΚΗ: ΜΕΘ Covid

«Δυστυχώς, νέοι άνθρωποι πεθαίνουν από κοροναϊό  διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Οι ηλικιωμένοι, πλέον έχει γίνει κανόνας να πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ…», είναι η συγκλονιστική εικόνα που μεταφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.
«Καταγράψαμε και σήμερα δεκάδες διασωληνωμένους με κοροναϊό εκτός ΜΕΘ: 

·         Επτά (7) στο ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ,

·         Έναν (1) στο ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ,

·         Εννέα (9) στο ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ,

·         Τρείς (3) στην ΠΑΜΑΚΚΑΡΙΣΤΟ,

·         Δύο (2) στο ΕΛΠΙΣ, 

·         Έναν (1) στο ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ, 

·         Έναν (1) στο ΛΑΪΚΌ, 

·         Δέκα (10) στο ΤΖΑΝΕΙΟ,

·         Δέκα (10) στο νοσοκομείο ΝΙΚΑΙΑΣ».

«Στο ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ, έχουν έντεκα (11) διασωληνωμένα περιστατικά κοροναϊού σε λίστα αναμονής του ΕΚΑΒ. Γέμισε η καρδιολογική μονάδα με οκτώ διασωληνωμένους. Τρεις ακόμη διασωληνώθηκαν  σήμερα και τους έβαλαν σε χειρουργικές αίθουσες περιμένοντας το ΕΚΑΒ.

Τα γενικά  διασωληνωμένα περιστατικά μεταφέρθηκαν στη ΜΑΦ ακόμη και σε φορεία. Σύνολο είκοσι δύο περιστατικά. Έντεκα (11) κοροναϊού και έντεκα (11) γενικά».

Σύνολο Διασωληνωμένων Περιστατικών κοροναϊού εκτός ΜΕΘ: τουλάχιστον 55

«Είναι τραγική ειρωνεία να μιλάμε για κενές κλίνες ΜΕΘ. Και όμως υπάρχουν κάποιες  που είναι σε διαδικασία κάλυψης», επισημαίνει ο κ. Γιαννάκος:

·         ΚΑΤ. 44 στις 51.

·         ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ. 14 στις 14.

·         ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ. 9 στις 9.

·         ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ. 16 στις 16.

·         ΕΛΠΙΣ. 6 στις 6.

·         ΝΙΜΙΤΣ. 6 στις 6.

·         ΕΡΥΘΡΟΣ. 14 στις 14.

·         ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ. 16 στις 16.

·         ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ. 85 στις 88.

·         ΣΩΤΗΡΙΑ.  82 στις 84.

·         ΑΤΤΙΚΟ. 44 στις 44.

·         ΘΡΙΑΣΙΟ 17 στις 17

·         ΤΖΑΝΕΙΟ 10 στις 10.

·         ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ. 12 στις 12.