Διπλή “επίθεση”: Η Τουρκία καταθέτει στον ΟΗΕ χάρτη με διεκδικήσεις σε νησιά- Ο Λαβρόφ ανακοινώνει ρωσικό προξενείο στα κατεχόμενα

 Διπλή “επίθεση”: Η Τουρκία καταθέτει στον ΟΗΕ χάρτη με διεκδικήσεις σε νησιά- Ο Λαβρόφ ανακοινώνει ρωσικό προξενείο στα κατεχόμενα

Τα τουρκικά ΜΜΕ συνεχίζουν την προπαγάνδα για τα ελληνικά νησιά, τα οποία, όπως ισχυρίζονται, είναι τουρκικά. Δεν πρόκειται για μία τυχαία κίνηση καθώς πυκνώνουν οι πληροφορίες πως η Άγκυρα σκοπεύει να κάνει μία “μεγάλη απειλητική κίνηση” το επόμενο διάστημα, στην προσπάθειά της να κατοχυρώσει, όπως πιστεύει, τις διεκδικήσεις της σε περιοχές του Αιγαίου.

Εφόσον συμβεί, θα πρόκειται για την μεγαλύτερη απειλή εθνικής κυριαρχίας μετά τις “γκρίζες ζώνες” και τα Ίμια. Την πληροφορία αποκάλυψε ο διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου και ειδικός αναλυτής του Ant1 Κωνσταντίνος Φίλης.

Ο Ερκάν Καρακούς, αντιπτέραρχος ε.α., δήλωσε ότι το Αγαθονήσι, το Φαρμακονήσι, η Ψέριμος, η Κίναρος και κάποια ακόμη νησιά ανήκουν στην Τουρκία και δεν υπάρχει αμφιβολία περί τούτου.

«Το Αγαθονήσι είναι δικό μας, οι Αρκοί είναι δικοί μας, το Φαρμακονήσι δικό μας. Η Ψέριμος μας δική μας, η Λέβιθα δική μας, η Κίναρος δική μας, οι νησίδες Λιάδι δικές μας, η Σύρνα δική μας, τα τρία νησιά δικά μας, η Αστακίδα δική μας. Οι Οινούσσες μας ανήκουν, η νήσος Πάσα δική μας, η Θύμαινα δική μας και η νησίδα Γαβάθα δική μας. Αυτά είναι δικά μας και είναι καθορισμένο με τις συνθήκες. Δεν υπάρχει αμφιβολία σε ποιον ανήκουν.»

Κίνηση Λαβρόφ

Την ίδια ώρα, ο Ταγίπ Ερντογάν προχωρά σε μία ακόμα απειλητική και επιθετική ενέργεια, αυτή τη φορά στην Κύπρο και αξιοποιώντας την στενή σχέση του με την Μόσχα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ίσως και κατά την επίσκεψή του, αυτή την εβδομάδα, στην Τουρκία, ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέϊ Λαβρόφ (ο οποίος πνέει μένεα για τον αποκλεισμό του αεροσκάφους του που θα τον μετέφερε στο Βελιγράδι) σκοπεύει να ανακοινώσει πως η Μόσχα θα λειτουργήσει προξενείο στα Κατεχόμενα, σε μία κίνηση έμμεσης -και πιθανώς και άμεσης σε δεύτερο χρόνο- αναγνώρισης του ψευδοκράτους.

Kontra News

Μανώλης Δράκος