• 4 Δεκεμβρίου, 2021

Τα μέτρα για τις γιορτές: Δυο οικογένειες μέχρι 9 άτομα και απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 10 το βράδυ

 Τα μέτρα για τις γιορτές: Δυο οικογένειες μέχρι 9 άτομα και απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 10 το βράδυ

Τα δυο μέτρα για τις μέρες των εορτών στα οποία η κυβέρνηση δίνει μεγάλη σημασία υπογράμμισε στη σημερινή ενημέρωση, ο υφπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Το ένα είναι ότι στο τραπέζι του ρεβεγιόν επιτρέπεται να γιορτάσουν μαζί αυστηρά δύο οικογένειες έως 9 άτομα.

Και το δεύτερο ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει όπως σήμερα, από τις 22:00 με 05:00 το πρωί.

Εξαίρεση στο τι συμβαίνει μέχρι τώρα θα υπάρχει μόνο στο εύρος των ελέγχων που θα γίνονται σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα και τις περιοχές με μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο.

Τροπολογίες Κικίλια-Πέτσα: Σκληρή αντίδραση από την αντιπολίτευση- Ενστάσεις και για την “βεβαίωση εμβολιασμού”

«Η Ελληνική Αστυνομία και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα είναι παντού και ιδιαίτερα κατά τις ώρες απαγόρευσης της κυκλοφορίας, δηλαδή 10 το βράδυ με 5 το πρωί» σημείωσε.

«Τα παιδιά φέτος δεν θα μπορέσουν να βγουν τα κάλαντα, καθώς δεν προβλέπεται τέτοια μετακίνηση μέσα στις γιορτές» είπε και πρόσθεσε: «Είναι απαραίτητο να συνεχίσουμε να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, ώστε να μην διακινδυνεύσουμε μετά τις γιορτές να βρεθούμε αντιμέτωποι με μία νέα έξαρση της πανδημίας» τόνισε ο υγυπουργός, Ν.Χαρδαλιάς.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι «δεν θα πάμε σε ρεβεγιόν ούτε θα μαζευτούμε σε μεγάλες παρέες για να γιορτάσουμε, όπως τις άλλες χρονιές», ενώ επεσήμανε ότι «γύρω από το γιορτινό τραπέζι μπορούν να συγκεντρωθούν δύο οικογένειες και μέχρι 9 άτομα -οι ίδιες οικογένειες γιατί και αυτές τις μέρες πρέπει να διατηρήσουμε όσο πιο περιορισμένο γίνεται τον κύκλο μας».