• 7 Μαΐου, 2021

Τα δύο εισπνεόμενα φάρμακα για τον κοροναϊό που δοκιμάζονται στα νοσοκομεία

 Τα δύο εισπνεόμενα φάρμακα για τον κοροναϊό που δοκιμάζονται στα νοσοκομεία

Για δύο εισπνεόμενα φάρμακα για τον κοροναϊό που δοκιμάζονται στα νοσοκομεία της χώρας μίλησε ο καθηγητής πνευμονολογίας και αντιπρόεδρος της ελληνικής πνευμονολογικής εταιρείας, Νίκος Τζανάκης στο Mega.

«Το ένα είναι ένα παλιό φάρμακο για το άσθμα που βελτιώνει αισθητά τον δείκτη της νοσηλείας και το άλλο είναι το φάρμακο του Ισραήλ που σύμφωνα με τις κλινικές δοκιμές δείχνει υποσχόμενα αποτελέσματα» τόνισε μεταξύ άλλων ο καθηγητής.

Σύμφωνα με τον κ. Τζανάκη, όλα τα εμβόλια είναι ισοδύναμα σε ασφάλεια και αποτελεσματικότητα. Η διάθεση και προσφορά τους είναι πάρα πολύ μεγάλη οπότε ο εθνικός προγραμματισμός έχει τροποποιηθεί προς το καλύτερο, δήλωσε, αναφερόμενος στη διάθεση του εν λόγω εμβολίου στις ηλικίες άνω των 30 ετών.

Για την πιθανότητα θρόμβωσης ως αποτέλεσμα του εμβολιασμού, υποστήριξε ότι είναι απειροελάχιστη σε αντίθεση με την πιθανότητα θρόμβωσης από τον κορωνοϊό, η οποία είναι χιλιάδες φορές πολλαπλάσια.

Δήλωσε επίσης ότι θα υπάρξει ελεύθερη επιλογή εμβολίου, αλλά αργότερα, ενώ τόνισε τον κίνδυνο πνευμονίας από τον ιό σε περίπτωση μη εμβολιασμού.

Για την πορεία της πανδημίας υποστήριξε ότι έχει ξεκινήσει μια αποκλιμάκωση μετά τις 10-15/4 και αυτή φαίνεται τόσο στα κρούσματα όσο και στον αριθμό νέων νοσηλειών.

Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο libre.gr είναι προσωπικές και εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα.